Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Tulokset vaihtelevat

Tänään minulle asennettiin katetri. Onneksi minut haettiin jo 11:n jälkeen. En saanut syödä aamulla enkä lounasaikanakaan, jolloin olin operaatiossa. Ruuansulatukseni ei oikein tykkää tällaisessta ja nyt iltapäivällä podenkin lievää pahoinvointia. Piti ottaa puolikas Temestaa. Ei ole moneen päivään tarvinnut.

Kun aamukeikka venyi pitkäksi, ehdottelin, että jäisin samantien illaksi. Ilmeisesti siihen on jokin hallinnollinen este, koska minut pantiin niin määrätietoisesti vapaalle. Ehkä heidän olisi pitänyt laskuttaa jotakin. Aamu- ja ilta-aika ei ole sama kuin koko päivän aika.

Olin vasta ennen neljää kotona. Tulomatkalle sattui kimppakyyti, jota joutui odottamaan. Kela pyrkii järjestämään useita asiakkaita samaan kyytiin, mikä on ymmärrettävää. Minun pysäkkini oli onneksi ensimmäinen. Illalla saan mennä puoli seitsemäksi.

Lääkäri kävi kertomassa verikoetuloksista. Sytomegaloarvoni on muuttunut väärään suuntaan. Se oli nyt 885, kun edellinen oli 455. Tuokaan ei kai ole korkea arvo. Samalla lääkityksellä jatketaan, mutta annokset ovat tömäkämpiä.

Kela-taksikortti tuli tänään. Nyt ei tarvitse enää kierrättää rahaa Kelan kautta.

Ei kommentteja: