Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Varoitus sairaalasta

Lääkäri oli jättänyt puhelimeeni viestin. Kreatiiniarvoni on koholla. Olisi erityisen tarkeä saada juoduksi kolme litraa nesteitä vuorokaudessa, jotta munuainen tulee suojelluksi.

Tunnustan, lääkkeet syön lähes oikein, mutta nestepuoli falskaa. Jos ei ala juoda riittävän aamulla, ilta käy hankalaksi, jos haluaa päästä tavoitteeseen. Minulla aamut tahtovat mennä nukuskellessa ja velkaa alkaa kertyä.

On syytä taistella nyt. En haluaisi sairaalaan nesteytykseen.

Lääkeasia on kunnossa, nesteasia ei eikä myöskään jalkeilla/istuallaan oleminen. Liikkuminen edistyy hitaasti. Eilen kävimme kuitenkin kaksi kertaa pihakävelyllä ja niin on tarkoitus tänäänkin.

Kroppani varoittelee minua makaamisesta. Tunnen reisissäni jonkinlaista vedätystä.

Elämäni suurin ongelma on maan vetovoima. Sänky visertelee seireenin lailla luokseen. Kun olen jalkeilla, tunnen kuinka heikot jalat eivät jaksaisi kannatella massaani. Olen yrittänyt olla tänään enemmän istuallani. Jos yritän enimmäkseen istua, voin välillä tehdä lyhyitä vierailuja sänkyyni.

Päiväkäsky olkoon: Juominen kuntoon.

Muita voidaan edistää siinä sivussa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, auttaisi, jos lataisit puhelimeesi sovelluksen, joka muistuttaa juomisesta. Niitä löytyy Play-kaupasta monenlaisia ilmaiseksikin. Kannattaa kokeilla, ainakin itseäni auttoi saavuttamaan päivän nestetavoite. Tsemppiä taisteluun!

Heikki Honkala kirjoitti...

Tuossa voisi olla ideaa. Kiitos!

Unknown kirjoitti...

Huoneenlämpöistä nestettä on helpompi juoda paljon, toisin kuin jäkylmää.

Unknown kirjoitti...

Huoneenlämpöistä nestettä on helpompi juoda paljon, toisin kuin jäkylmää.

Heikki Honkala kirjoitti...

Totta. Kylmä varmaan alkaisi viluttaakin.