Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 8. heinäkuuta 2016

Tulokset kiinnostaisivat


Tulin jossakin vaiheessa tietoiseksi, että minulta voidaan joidenkin ominaisuuksieni vuoksi mitata paitsi morfologinen remissio, myös tarkemmat sytogeneettisen ja molekyyligeneettisen remissiot. Morfologinen remissio tarkoittaa, että mikroskooppitutkimuksen perusteella potilaassa ei näy syöpäsoluja.

Sain sairaalasta pitkän epikriisiin, jossa kerrotaan joitakin matkanvarrella saatuja tuloksia. Induktiohoidon, joka oli ensimmäinen sytostaattijakso, jälkeen olin saavuttanut morfologisen ja sytogeneettisen remission, mutta minulla oli vielä molekyyligeneettinen jäännöstauti (0,03 %). Toisen konsolidaatiohoidon eli kolmannen kaikkiaan jälkeen olin myös molekyyligeneettisessä remissiossa (ASO PCR alle 0,006 %).

Maallikon korvaan nuo kuulostavat hyviltä tuloksilta. Olisi mielenkiintoista saada pian uusia mittaustuloksia. En tiedä, milloin niitä on tarkoituksenmukaisinta hankkia. Luullakseni on syytä saada aika pian selville, onko jäännöstautia. Tietääkseni niitä voidaan hoitaa lääkityksellä.

Taudin uusiutumista kutsutaan relapsiksi. Näissä tapauksessa potilasta on hankala saada niin hyvin remissioon, että hänelle voitasisiin antaa uusi siirre.

Aikuisten akuuttien leukemioiden nykyhoito

Ei kommentteja: