Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 22. marraskuuta 2016

Palveluhimmeleistä

On ymmärrettävää, että toimitettu tavara voi olla joskus epäkuntoinen heti alkajaisiksi. Olen tyytymätön siihen, miten Gigantin palveluprosessi toimii haastavassa tilanteessa. Tuntuu, että yritys tavallaan pesee kätensä, kun kaupat on tehty. Olen tottunut opettamaan niin, että myyjän pitää hoitaa asiat loppuun asti. Arvostan itse sellaisesta. Se ei ole helppoa, jos ei organisaatio tue sitä.

Kaikki mahdollinen on ulkoistettu. Se ei tiedä hyvää. Laskukin on todennäköisesti myyty johonkin. Myyjä puhui pankista, kun puhuttiin laskutuksesta. Jos laskun maksu viivästyisi, karhu tulisi varmaan joltakin uudelta taholta.

Sovimme, että kun käyn tutkimassa pyykkituvan varauskirjaa, vaimo soittaa vielä kerran Giganttiin. Kun palasin, keskustelu oli meneillään. Asiakaspalvelija lupautui tekemään huoltotilauksen, jos niin haluamme. Hän oli kuitenkin sitä mieltä, että huoltoliike antaa enemmän prioriteettia kuluttajien kuin välittäjien pyyntöihin. Näinköhän?

Asiakaspalvelu antoi sellaisen kuvan etteivät he edes voi erityisemmin puuttua takuuasioihin. Sellaiset kuuluvat Candy Hooverille.

Kerroin huoltoliikkeestä sanotun, että tilaus pitää tulla Candy Hooverin kautta. Myyjän mukaan huoltajilla on erilaisia käytäntöjä, joita ei voi muistaa.

Vaimo sanoi kuullensa ystävältämme sen jälkeen, kun olimme tehneet kaupat, että hänen Candynsa oli hajonnut takuuajan (kaksi vuotta) umpeuduttua. Kuulostaa Mummo Ankan autolta. Ystävämme oli hankkinut uuden koneen.

Minua harmittaa, ettemme tulleet ajatelleeksi Gigantissa, että Prisma ja K-citymarket olivat lähellä. Uskoisin niiden toimivan paremmin näissä asioissa. Gigantin pääargumentti on kai hinta. En osa sanoa, ovatko heidän hintansa oikeasti kilpailukykyisiä.

Mielestäni tällaisten ongelmien pitäisi hoitua yhdellä soitolla.

Tällaisessa palveluhimmelissä on sekin huono puoli, että tavaran toimittaa ja asentaa kolmas taho. Asentajien jäljiltä kylppärimme lattiaan jäi jälkiä. Ne ilmeisesti johtuvat edellisen koneen betonipurusta. Kenellähän tällainen asia kuuluu? Onko kohtuullista olettaa heidän osaavan ottaa tällaisen asian huomioon. Toimisikohan kotivakuutus.

Yksi tapa muiden mukana palauttaa asiakkaan tyytyväisyys normalisointitilanteissa on tarjota hyvitystä tai muuta kompensaatiota. Tällaisessa äärimmäisessä ulkoistamisessa sellainenkaan ei toimi.

Luultavasti perumme kaupat huomenna. Voi olla, että sitten tarjotaan hyvitystä. Saa nähdä.

Jos Gigantti vaatii korvausta koneen hakemisesta, voinemme sanoa, että kone on peruutuksen jälkeen heidän. Voimme tarjota kylpyhuonetilaa vuokralle, jos hinnoista sovitaan. Vitsi vitsi.


Hain tänään kahdet housuni Haloselta. Siellä homma toimii. En ole vielä sovittanut housuja, mutta uskon että lyhennykset ovat onnistuneet. Uskon, että ompelija ei ole Halosen palkkalistoilla. Silti homma tuntuu Halosella pysyvän käsissä.


Sotella haetaan asiakkaille mahdollisuuksia valita. Toivotaan ettei kokonaisuudesta synny sellaista, että asiakas joutuu soittamaan sinne ja tänne.  




Ei kommentteja: