Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 10. marraskuuta 2016

Vaaleanpunainen jumppapallo

Pentti oli semmoinen kärpäslätkällä räpsäytettävän kokoinen mies. Ei hänen vaimonsa Amandakaan iso ollut, pari kertaa Pentin painoinen. Hyvä pari. Tapasi vain hymyileviä ihmisiä.

Pentti oli saanut Amandalta tehtäväkseen ostaa tälle jumppapallon, jollaista oli tyky-päivillä suositeltu. Pentti kävi töistä tullessaan Anttilassa ja sieltä pallo löytyi. Hyvin kävi, tuumi Pentti, viitsisi tuollaisten palluroiden perässä juosta. Värikään ei ollut ongelma, koska tarjolla oli vain vaaleanpunaisia.

Myöhemmin, kun Pentti lukee makuuhuoneessa viimeisintä remestä, Amanda tutustuu uuteen vempeleeseen olohuoneessa. Kulta, tämä ohje on englanniksi, minä en ymmärrä, huikkaa Amanda. Seinänkin läpi näkee, mitä siinä lukee, vastaa Pentti. Laita letku reikään ja ala pumpata.

Pena, voisitko tulla auttamaan, kuuluu olohuoneesta. Okei mussukka, minä tulen, vastaa Pentti.

Pena tulee, laittaa letkun lötkypallon kylkeen ja oikean kantapäänsä haitarille, alkaa pumpata. Yksi, kaksi, kolme ... lötkyn seinämä liikahtaa. Hienoa, toimii.

Pentti pumppaa sata kertaa ja vaihtaa jalkaa. Pump, pump, pump ....

Kulta, tämä pumppaaminen on tosi hyödyllistä liikuntaa, sanoo Pentti. En millään malttaisi lopettaa, mutta päästän sinut jatkamaan. Amandaa naurattaa.

Pump, pump, pump ..., jalan vaihto, pump, pump, pump, jalan vaihto, pump, pump ...

Lötkystä on tullut iglu. Pentti pitää taukoa ja on lukevinaan ohjetta ääneen: Voimistelupallo saattaa olla epävakaa aloittelijan käytössä ja siksi suositellaan harjoitteiden aloittamista puolitäydellä pallolla. Kun löysit noin kauniin värisen, säilytetään sitä täällä olohuoneessa niin saadaan yksi istumapaikka lisää vieraille, vastaa Amanda ja virnuilee. Joo tai viedään se vintille jumppanarujen, stepperin ja kuntopyörän seuraksi, vastaa Pentti.

Pentti jatkaa pumppaamista. Iglu pyöristyy. Pentti lisää vielä pari sataa painallusta. Tuleppas Manta sovittamaan, neulotaan sitten lisää, jos on tarvis, hän sanoo. Amanda tulee ja painaa palloa sormellaan. Ei riitä, sen pitää olla ihan kova, sanoo Amanda, käppänä on ystävällinen ja jatkaa.
Olepas nyt hiljaa tai sanon, että sijoitukseni sinuun on ollut karttuisa, kommentoi Pentti.

Pump, pump, pump ...

Pentti pumppaa ilmaa lisää ainakin saman verran kuin tähän asti.

Mihin se ilma menee, kun tämä on ollut täysi jo pitkän aikaa, kysyy Pentti. Sieltä tulee saman verran ulos kuin menee sisään, sanoo Amanda, sinä et osaa pumpata. Ai joo, sanoo Pentti ja jatkaa urakkaa. Tokihan siinä ilmastoinnin pitää pelata, hän lisää.

Pentti pumppaa ja pumppaa. Nyt on puppelille painetta, hän sanoo, tulehan koittamaan, mutta ole varovainen.

Kiitos kulta, sanoo Amanda, tulee ja istuu pallon päälle.

Seuraa pamahdus, joka järisyttää koko kerrostaloa.

Kummallista, ihmettelee Pentti ja katsoo ikkunasta naapurissa olevalle työmaalle, yleensä sieltä kuuluu piipitystä ennen kuin ne losauttaa.






5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nauroin! :D

Anonyymi kirjoitti...

Sun tarttis kyllä käydä asettamassa oikea kellonaika bloggerin asetuksista..

Heikki Honkala kirjoitti...

:)

Heikki Honkala kirjoitti...

Ai sen voi muuttaa?

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Muutin ajan.