Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 22. marraskuuta 2016

Pesukoneseikkailu on käynyt mielenkiintoiseksi

Meille oli kerrottu, että pesukoneasentajat soittavat ennen kuin tulevat. Niin kävi. Käynnykkäni soi aamulla.

Olimme arvuutelleet, ovatko asentajat nuoria vai varttuneempia. Minä veikkasin nuoria ja vaimoni toista vaihtoehtoa. Arvelin puhelinäänestä varttuneiksi. Nuoria olivat.

Nuoret miehet irroittivat vanhan koneen ja siirsivät pois. Kun se oli oviaukossa, nokkamiehen tuntuinen sanoi hieman vaivaantuneena, että karmiin tulee skraadu. Minä en tehnyt asiasta numeroa. Karmit pitää kuitenkin laittaa kuntoon ennemmin tai myöhemmin.

Siirron jälkeen kylppärin lattialla oli runsaasti punertavaa hiekkaa. Se on kuulemma peräisin vanhan koneen betonisesta painosta. Keinotekoista eroosiota. Kun kone jytisee kerrasta toiseen, betonikin murenee. Hyvin palveluut Elektroluximme oli viisitoistavuotias.

Homma hoidettiin loppuun. Kymppi käynnisti koneen ja kuulimme pesuääntä. Meitä neuvottiin ajamaan ensin pesuohjelma läpi kone tyhjänä kuudellakymmenellä asteella.

Kun kaverit olivat poistuneet, vaimoni yritti käynnistää koneen. Irroitettu kylppärin ovi on olohuoneessa, ehkä unohtui. Kone ei käynnistynyt.

Vaimoni on huomenna lähdössä muutamaksi päiväksi Tukholmaan. Pyykkiä pitäisi pestä. Suunitelma B on mennä taloyhtiön pyykkitupaan. Lieköhän vapaita aikoja.

Tutkin ohjekirjaa ja yritin toimia sen mukaan. Pikaohjeen mukaan valitaan ohjelma, sitten lämpötila ja sen jälkeen painetaan käynnistä/tauko-nappulaa. Näillä tempuilla kone ei käynnisty. Ne saavat kyllä koneen piipittämään joten sähköä virtaa koneeseen.

Meille on alkanut valjeta, että konetta voi ohjata kännykällä. Siitä ei ollut mitään puhetta, kun kauppoja tehtiin. Pitäisi ladata jokin android-sovellus. Meillä molemmilla on Apple-puhelimet, joten se siitä. Sitäpaitsi pyykkikoneen ohjaaminen kännykällä kuulostaa typerältä idealta ja ainakin täysin tarpeettomalta. Ehkä jonakin päivänä voimme vetää vessapytyn kännykällä.

Vaimoni soitti Giganttiin. Sieltä kerrottiin, että on pesukoneita, joita voi ohjata pelkästään kännykällä ja sen lisäksi sekä manuaalisesti että luurilla ohjattavia.

Vaimoni sai puhelinnumeron, josta saisi palvelua klo 16:n asti. Puhelu kytkeytyi jonnekin, kuka tietää mihin, jossa puhuttiin englantia. Vaimo halusi minut luuriin. Toisessa päässä oli joku, joka ei ollut native speaker. Hän takelteli hieman. En tiedä, johtuiko se siitä, ettei hän mahdollisesti ollut fluent, vai oliko hän muutoin hämillään. Kello oli yli kolme. Hän kertoi, että suomenkielinen palvelu, joka tarkoittaa yhtä henkilöä, on suljettu tältä päivältä. Hän ei voi auttaa. Hän antoi sähköpostiosoitteen.

Vaimoni soitti Giganttiin ja kertoi tilanteen. Kohta minulle soitettiin Itiksen Gigantista. Soittaja arveli, että koneessa on vika. Hän antoi minulle lisää yhteystietoja. En enää muista mitä olen missäkin vaiheessa saanut. Hän kehotti soittamaan uudestaan Giganttiin, jos tilanne ei selviä.

Ikävää, että case on mennyt monimutkaiseksi. Toisaalta seuraan kiinnostuneena, miten Gigantti normalisoi tilanteen.

Yksi numeroista yhdistyi Belgradiin. Ensin piti valita kaikenmoista. Onko kone alle vai yli kahden vuoden ikäinen. Jos en suostu puhelun nauhoitukseen, minun on käytettävä sähköpostia. Serbiassa palveltiin opetellulla englannin kielellä. Sieltä ei pystytty auttamaan.

Jokin numeroista sai äänen kertomaan, että yhteyttä ei saada.

Yhdessä numerossa vastattiin selvällä suomen kiellellä. Kyseessä saattaa olla "korttivika". Voi olla, että korjaus päätyy heidän tehtäväkseen, mutta tilauksen täytyy tulla Candy Hooverin kautta. Korjaus voisi onnistua huomisiltapäivänä, mutta "riippuu siitä, löytyykö kortti hyllystä". Tilaukseen tarvitaan valmistusnumero ja se kuulemma löytyy pesukoneen ikkunaluukun takaa.

Hoover on ainakin alunperin brittifirma. Pitää varmaan alkaa periaatteessa välttää tuotteita, jotka haiskahtavat Brexitiltä.

Nyt lähden katsomaan pyykkituvan varauskirjaa.







5 kommenttia:

Suomalainen Kyproksella kirjoitti...

Tiedämpä mistä en ainakaan tilaa! Ali

Anonyymi kirjoitti...

Sinulla on lahjoja eei asiotten ilmaismiseen�� Terv. Maria

Anonyymi kirjoitti...

Korjaus: eri / Maria

Heikki Honkala kirjoitti...

Näin tämä markkinatalous toimii. Kiitos viestistä Ali.

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos Maria, mukava kuulla!