Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 9. helmikuuta 2015

Hieno pankkipalatsi


Op-keskuksen Teollisuuskadulle valmistuva rakennus on hieno. Upeaa nykyarkkitehtuuria. Pääty on jännittävällä tavalla vino. Kadunpuoleisessa seinässä kahdella puolella oleva vino taite toistaa mainiosti päädyn ideaa. Seinämateriaalia on ainakin kahta erilaista, mikä tuo elävyyttä näkymään.

Toivottavasti toimii myös sisäpuolelta. Hyvin suunniteltu pohja ohjaa työntekijöitä yhteistyöhön. Eräässä Englannissa olevassa kohteessa yritys laski tuottavuuden nousseen 20 prosenttia arkkitehtuurin avulla. Vaikka ulkokuorella on suuri visuaalinen merkitys, se on alisteinen rakennuksen funktiolle.






Osuuspankki tekee hyvää tulosta ja siten heillä on varaa tällaisen palatsin rakentamiseen. Minua ihmetytti, että uuden rakennuksen tieltä purettiin aivan kelvollisen näköisiä toimistorakennuksia, jotka eivät minusta olleet edes vanhoja, ehkä 70- tai 80-luvulla rakennettuja. Tällainen pitoaika tuntuu kovin lyhyeltä rakennuksille. Tiedä sitten, saadaanko uudisrakennuksessa käyttöön enemmän toimistopinta-alaa. Eikö aikoinaan oltu rakennettu tehokkaasti vai olisiko maa-alueen teholuku noussut?






Ei kommentteja: