Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Kohti kantasolusiirtoa

Lääkäri soitti ja kutsui keskustelemaan kantasolusiirrosta ensi perjantaina. Sen on määrä kestää yli tunnin. Luulisin, että aiheina ovat ainakin siirron käytännön järjestelyt, sen merkitys ja riskit. Mukaan tulevat vaimoni ja vanhin poikani, joka edustaa seuraavaa polvea. Hyvä, että on monet korvat kuulemassa. Kuulosti siltä, että luovuttajan valinta on jo varsin pitkällä.

Klexane -piikkien ostossa oli hämminkiä apteekissa. Kahden paketin eli 20 kappaleen bruttohinta oli 134,35 euroa. Alennuksen jälkeinen omavastuuhinta oli 86,19 euroa. Alennuksen olisi pitänyt olla huomattavasti suurempi, mutta apteekkilaisten mielestä sähköisen reseptin teksti ei ollut oikein, kun syyksi mainittiin keuhkoveritulppa. Olisi pitänyt olla leukemiasta johtuva keuhkoveritulppa tai ei mitään tekstiä.

Olin yhteydessä osastolleni. Lääkäri soitti apteekkiin. Apteekissa luvattiin selvittää asia. Myöhemmin sieltä soitettiin ja ilmoitettiin, että he olivat olleet väärässä. Lupasivat hintaerotuksen, kunhan haemme. Tänään sieltä ilmoitettiin asiasta vielä uudestaan ja pahoiteltiin. Fiksusti toimivat. Oikein hyvä apteekki on tämä lähisellaisemme. Ilmoitin eilen osastolle, että asia on selvinnyt.


Vaimoni pitää huolta hemoglobiinistani. Syömme maksaa, mustaa makkaraa ja verilättyjä.


2 kommenttia:

Tautisen seuralainen kirjoitti...

Yhä aktiivisesti seuraan blogiasi, vaikken ole viimeaikoina jaksanut kommentoida. Oma rakas puolisoni menehtyi sairastettuaan 1,5v, joten voimat ja jaksaminen on kortilla. Mutta luotan siihen että täältä alhosta vielä noustaan. Ja tulihan sitä luvattua miehellenikin, että pärjään.
Voimia teille molemmille! Kokemuksesta tiedän että tuo siirtokeskustelu on kyllä raju kokemus. Siellä käydään kaunistelematta läpi koko toimitus ja siihen liittyvät riskit.
Muistan teitä rukouksin ♡

Heikki Honkala kirjoitti...

Voi kiitos muistamisesta Tautisen seuralainen! Olet käynyt sellaisia läpi, mitkä ovat täälläkin mahdollisia. Sinulla vie varmaan aikansa, että olet sopeutunut tilanteeseen. Siirtokeskustelussa varmaan viimeistään valkenee mihin olen menossa. Jotain olen kuullut sen kokeneilta ja seuraamuksista olen lukenut eräästä Fb-ryhmästä. Voimia sinullekin ja siunausta!