Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 15. joulukuuta 2014

Hämärä viesti tulkittavana

Jokin on nyt vialla. Toivottavasti menee ohi. Psykofyysinen järjestelmä tahtoo viestittää minulle jotakin ja minun pitäisi osata tulkita sitä. Tunnen jonkinlaista lievää hermostuneisuutta ja tärinää, vaikka ei ole erityistä aihetta. Päättelen jonkinlaisesta syyllisyyden aistimuksesta, että tämä liittyy neurosysteemiini.

Luultavasti tuolla neurosysteemissäni on jokin "hyvä ystävä", joka haluaa kertoa minulle jotakin. Veikkaan viestin sisällöksi, että nyt on liikaa vauhtia voimavaroihin nähden. Muitakin syitä voi olla, mutta luultavasti syöpä painaa vielä.

Onneksi tänään on opetukseton päivä. Kovasti on kuitenkin kertynyt opiskelijoiden opintoihin liittyviä selvitettäviä asioita ja niitä yritän perata vähemmäksi. Meillä on ollut järjestelmävaihdoksia koululla ja siten osaa on aiempaa hankalampi selvittää, koska kaikkeen tietoon minulla ei ole enää suoraa pääsyä.

Menen käymään keuhkoröntgenissä tänään. Lääkärini soittaa huomenna kertoakseen, onko mitään astmaan viittaavaa. Olen alkanut käyttää astmapiippua. Saattaa olla, että yskä on hieman lieventynyt.

Onneksi joululoma alkaa pian ja TaiK:in kurssikin päättyy tällä viikolla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisi tärkeää oppia kuulemaan kehon ja sielun viestejä, eikä toistuvasti ohittaa niitä. Käy huonosti, jos ei lepää, kun keho pyytää lepäämään tai tankkaa itseään , kun varatankkikin on jo käytetty. Kokemusta on ...tiettyinä aikoina lepoa, rauhaa ja huolenpitoa tarvitsee erityisen paljon

Heikki Honkala kirjoitti...

Viisasta puhetta. Kiitos siitä!