Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 13. joulukuuta 2014

Yllättävä epäily

Kävin perjantaina lääkärissä. Kilpirauhasarvoni oli nyt asettenut suositushaarukan alareunan tuntumaan, jossa se ollut ennen putoamista alueen ulkopuolelle.

Lääkärini ei löytänyt minusta flunssan merkkejä, mutta yllättävä epäilys nousi pinnalle. Nukkumistani häiritsee kuiva yskä. Hän sanoi, että flunssa saattaa laukaista tilapäisen astman kaltaisen tilan tai jopa oikean astman. Eipä ollut tullut mieleeni. Hän kirjoitti minulle heti astmapiipun, miksikähän sitä oikeasti kutsutaankaan? Jos oireet poistuvat, ollaan jäljillä. Menen lisäksi maanantaina keuhkokuvaukseen. Jopas näitä kremppoja ilmenee, mutta kiitollinen saan olla, kun olen hyvässä hoidossa.

Keskustelimme mahdollisuudesta jäädä osa-aikaeläkkeelle. Työnantajani ei suhtaudu myönteisesti sellaisiin tällä hetkellä. Asiasta voidaan kuitenkin järjestää neuvottelu ensi vuonna. Nyt vain on vaikea arvioida voimavarojeni tasoon vaikuttavia syitä. Niinpä sovimme, että kilpirauhaslääkitykseni taso nostetaan viidestäkymmenestä sietsemäänkymmeneenviiteen milligrammaan, jotta kilpirauhasen toiminta ei ainakaan vaikuttaisi tilaani.

Olin saanut eräältä kokeneelta, eläköityneeltä terveydenhuollon ammattilaiselta suosituksen yksilöterapiaan. Työantajani työterveyssopimukseen kuuluu jonkin verran vuotuisia psykologipalveluja ja lääkärini kirjoitti minulle sellaisia. Jotakin se voi antaa tai sitten ei. "Hyvinkin voi käydä".




Ei kommentteja: