Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 18. joulukuuta 2014

Lankeemus

Tiedän elämänkokemukseni perusteella, että mitä kiireisempi ja väsyneempi olen, sitä huonommin kontrolloin syömistäni ja paino nousee. Luulen etten ole ainoa tämän sorttinen ihminen.

Tänään meillä oli vuoden lopun tiedotustilaisuus koululla. Olin arvellut sen kestävän tunnin, mutta se jatkui ja jatkui. Kun muutoinkin olisn väsynyt, tilaisuus sai minut väsymään entisestäni. Alussa olimme nauttineet kahvin ja muhkean joulupullan. Se olisi ollut ok, mutta kun pidettiin tauko ja pullia oli vielä jäljellä, sorruin toiseen.

Selvittelin tilaisuuden jälkeen erään opiskelijan suoritusasiaa. Aikaa oli jo kulunut niin, ettei kannattanut käydä kotona ennen TaiK:in menoa. Jotain olisi pitnyt syödä, mutta se asia ratkesi, kun loput mahtipullat oli viety henkilöstöhuoneeseen. Söin kaksi lisää.

Olen perso pullille. Onneksi meillä on niitä harvoin kotona.

Ei tällaisella lankeemuksella ole merkitystä ellei se ole jatkuvaa. Tämä kuitenkin viestii väsymyksestä. Yritän nyt tallailla verkkaisemmin, jotta syöminen pysyy aisoissa.


Töppäilyni jatkuvat. Maksoin eilen Hesarin laskun. Vaimoni osoitteli sitä hyllynreunalla ja kehoitti katsomaan. Se olikin naapurin lasku, joka oli tullut väärään luukkuun. Vaimoni oli sen huomannut ja aikonut toimittaa oikeaan osoitteeseen. No, äsken oli tilipäivä. Täytyyhän sitä olla sen verran avarasydäminen, että maksaa naapurinkin laskut, jos on varaa :)




Katselimme tänään TaiK:issa tekosiamme tulosteina. Hämmästyttävän hyviltä näyttivät. Useimmat olivat tehneet graafisen suunnittelun piiriin kuuluvia teoksia Illustratorilla. Minulla oli ainoa maalauksellisen tyyppinen teos. Musta piirtojälki näyttää ihmeen tussimaiselta. Kurssi loppui tänään.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oikein hyvää joulua, ja "parempaa" ja tervettä uutta vuotta 2015, eli kaikkea hyvää terveisin K.pohojanmaalta!

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos K. Pohojanmaalta. Oikein leppoisaa joulua, onnellista uutta vuotta ja kaikkea muutakin hyvää sinulle!