Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 19. toukokuuta 2015

Autovaihtoehtoja


Autonhankintamme edistyy ostoprosessin mukaan ihan luontaisesti. Kipinä on lähtenyt tarpeesta ja sitä on auttanut eräs taloudellinen tekijä. Tarve on täsmentynyt autoksi, joka on kohtuullisen vähän ajettu, mutta saa olla vanha. Merkin on oltava luotettava ja mallin tyylikäs. Auton pitää olla pieni, jotta sillä on helppo puikkelehtia kaupungissa, mutta silti vakaa ajettava maanteillä.

Ajoneuvon pitää olla myös korkea, että näkyvyys on hyvä. Automaattivaihde tarvitaan, jotta vaimon on helpompi ajaa. Mieluisin moottorivaihtoehto on diesel, koska se tietää taloudellisuutta kaupungissa ja pitkää viatonta ikää. Sitkeä moottori on myös kiva ajaa. Diesel on tosin äänekäs, mutta tasainen ropsotus ei häiritse.

Olemme lähdössä Orimattilaan katsomaan kutakuinkin nämä vaatimukset täyttävää vaihtoehtoa. Ehkä piipahdamme myös Järvenpäässä, jossa on bensaversio tarjolla. Vävymme tsekkaa yhden dieselin Halikossa.

Halikon autosta saa takapenkit pois ja siten runsaasti kuljetustilaa, mutta siinä on vain neljä istumapaikkaa. Muissa vaihtoehdoissa lienee molemmissa viisi.

Illalla olemme siirtyneet vaihtoehtojen vertailuvaiheeseen.

Taustalla häämöttää kuitenkin ajatus Saksassa käymisestä. Siellä hinta lienee merkittävästi edullisempi, mutta kuluja toki syntyy.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saksan matkan voi laskea lomaksi, ei niinkään kuluksi. Onhan lomalla aina kuluja. :-)

Heikki Honkala kirjoitti...

Tuossa on perää.