Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Ostimme söpön pikku Mersun


Oli Hampurin suunnilla tuumauksessa hakuauto, joka oli edullinen. Onneksi automiesveljeni hoksasi, että siinä on vika, joka voi olla seurausta vielä pahemmasta. Selvittelin veroasiaa. Tonnin luokkaa olisi pitänyt maksaa veroja. Sitten muita kuluja päälle.

Alkoi tuntua, että homma pitää saada päiväjärjestykseen. Tämä väriltään kutsuva kaunokainen alkoi houkutella. Menimme Haagaan katsomaan. Automieveljeni tuli myös paikalle ja mukanamme oli myös Kultis, joka voisi ajaa toisen auton pois, jos kauppoihin päästään.

Auto oli oikein siisti ja hyväkuntoinen ollakseen lähes rippikouluikäinen. Kävi ilmi, että myyjä on eräs aika tunnettu muusikko. Miellyttävä kaveri. Veljeni ei olisi ostanut kärryä, koska siinä ei ole vakionopeudensäädintä. Minä en sitä niin kaipaa.


Hintaneuvottelut päätyivät 4.550 euroon. Minusta asiat loksahtivat mukavasti paikoilleen. Kaunokainen on ollut kakkosautona ja sillä on ajettu vain noin 78.000 kilometriä. Jotain pienehköä laittamista siinä on, mutta luulen, että Honkalan mummolan väki saa ajella tällä aika pitkään suht huolettomia kilometrejä.


Kun olin bisnesmaailmassa, käytössämme oli lukuisia työsuhdeautoja. Kun sitten menetin työni 90-luvun lamassa ja auto piti tietenkin jättää, ajattelimme kokeilla autottomuutta. Siinä vierähti 20 vuotta. Sitten käytimme vanhimman poikamme huushollin kanssa yhteistä autoa.


Nyt alkoi uusi vaihe.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tyylikäs kiesi. Väri on epämersumainen, mutta menettelee. Oliko tuossa automaattiloota? Sitä kaipaa heti, jos on jonkun aikaa sellaisella ajanut. Hammaspyörien siirtäminen käsivoimalla on kyllä aika vanhanaikaista, mutta Suomessa automaatti ei ole lyönyt itseään läpi, kuten muissa maissa. Hintalisä on varmaan osasyy. Itsellä vierähti myös parikymmentä vuotta ilman autoa, mutta nyt on jo kymmenen vuotta ollut uutena ostettu kaupunkikärry. Kyllä se vain on niin, että omalla autolla liikkuminen on vaivattominta vaikka siitä saa maksaa kohta taas lisää.

Heikki Honkala kirjoitti...

Joo, on automaatti. Se oli ehdoton edellytys, koska vaimonikin on tarkoitus aloittaa autoilu parinkymmenen vuoden jälkeen. Kuten sinä, minäkin osaan arvostaa oman auton mahdollistamaa liikkuvuutta, kun olen ollut pitkään ilman. Tosin stadissa on tosi hyvin liikkumispalveluja tarjolla, mutta niillä ei pääse riittävän lähelle kotiovea, mitä vaimoni terveys tarvitsee.