Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 30. toukokuuta 2015

Identiteetin muutos


Ostaminen tuo onnea. Rutiiniostot eivät juuri säväytä. Jokin suklaapatukka voi toki hetkeksi ilahduttaa. Tavanomaisesta hieman poikkeavat ostokset saavat sisimmän läikähtämään. Joillakin se merkitsee jatkuvia vaateostoja. Toiset saattavat pörrätä rautakaupassa ja ostella työkaluja. Ostettu onni on siitä hankala, että hyvä mieli kestää vain hetken.

Auton ostaminen on tuonut minulle mielihyvää useiksi päiviksi. Ostos hivelee sekä tunteita että järkeä. Pian mersuilu arkistuu.

Meille ostos merkitsee aikamoista identiteetin muutosta, mikä ilmenee siinä, että kanssapuheissa kumppani saattaa nostaa esiin sen, että olemme käyttäneet julkisia niin pitkään. Meidän on vain otettava lusikka kauniiseen käteen. Vaimon jalka on sellaisessa kunnossa, että ilman autoa hän erakoituu. Hoitoa on onneksi sillekin tiedossa. Ei pidä hirttäytyä periaatteisiin.


Joudun lähtemään koululle siirtämään tavarani työpisteestä remontin alta. Nyt en ehdi papereitani dilkkaamaan, mutta kamat on pantava laatikoihin roudattavaksi pois.

Kiire tahtoo painaa psyykettä. Tuntuu kuin olisivat ruuvit hieman löystyneet. Ei ole ensimmäinen kerta näin kesän alussa.

Ei kommentteja: