Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Elämä uuteen asentoon

Lähestymme uutta elämänvaihetta. Syksystä jään osa-aikaeläkkeelle. Olen hyvin kiitollinen tästä järjestelystä, koska saan aikaa elpyä syövästä. Kahden vuoden päästä minun on valittava, jäänkö kokonaan eläkkeelle vai palaanko täysipäiväiseksi. Se on sen ajan murhe. Ei työn jatkaminenkaan ole mahdoton ajatus.



Nämä kaksi tulevaa vuotta loksauttavat asioita eri asentoon. Vaikka osa-aikaeläke on taloudellisesti edullinen, se kiristää kuitenkin talouttamme. Meidän ei kannata vaihtaa asuntoa tässä vaiheessa, kun käyn vielä työssä - vaikkakin osa-aikaisesti. Jos jään kokonaan eläkkeelle kahden vuoden päästä, voimme muuttaa sinne, mistä löytyy sopiva asunto.




Emme voi säästää juuri muusta kuin ruuasta. Täytyy kammeta aikaa takaisinpäin vaiheeseen, jolloin marjastin ja sienestin. Fillari käyttöön kesällä ja menoksi. Ehkä meidän pitää hommata arkkupakastin jostakin. Emme me nytkään pröystäile ruuan suhteen, mutta on monia keinoja, miten ruokaa voi tehdä edullisemmin. Se on oikeastaan kiinnostavaakin. Esimerkiksi lihaa voi osittain korvata soijalla.




Nämä yllä olevat kuvat ovat otoksia töistäni, joita on tyttäreni perheen seinillä Naantalissa.




Haavoittuneen enkelin varustus? Ei kun nelivuotiaan joulujuhlakutyymi.




Ei kommentteja: