Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 2. toukokuuta 2016

Mahanahka


Vappuaattona oli vieraana eräs terveydenhuoltoalalla toimiva ystävämme. Häneltä opin, että nahka kovettuu, kun siihen pistetään jatkuvasti. En siis ole luulotellut, kun olen huomannut vatsanahkani suhtautuvan ynseästi piikkeihin. Piikkiä joutuu painamaan kunnolla, jotta se menee ihon pinnan läpi. Ei tunnu kivalta. Pitää yrittää etsiä paikkaja, joihin ei ole paljoa pistetty. Olisi mielenkiintoista tietää, onko tämäkin ilmiö jonkinlaista kehon luontaista itsepuolustusta.

Jotkut politiikot tuntuvat kiertävän Nato-aihetta kuin kissa kuumaa puuroa. Erkki Tuomioja on moittinut tuoretta selvitystä, että se ei katso tarpeeksi pitkälle tulevaisuuteen. Kun hän kommentoi radiossa tänään hallitukset tulevaa turvallisuusselontekoa, hän sanoi, että Nato-selvitys kattaa vain kapean vaikkakin tärkeän näkökulman. Suomella ei ole kuin kaksi päävaihtoehtoa puolustuslinjauksissaan. Sdp:n puheejohtajakin tuntui hieman nikottelevan selvitystä.

Kukaan ei pysty sanomaan varmuudella, onko sotilaallinen liittoutumattomuus vai liittoutuminen parempi vaihtoehto. Se voidaan todeta vasta tulevaisuudessa. Olisi suotavaa kuitenkin, että varttuneetkin poliitikot pystyisivät neutraalisti arvioimaan kumpaakin vaihtoehtoa.

Ei kommentteja: