Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 6. toukokuuta 2016

Äkkikäännös

Kävimme eilen tapaamassa kahta naperoa vanhempineen. Muitakin vieraita oli. Sitten menimme vanhojen ystäviemme luo yövieraisille. Osoitteet olivat Turussa ja Kaarinassa.

Joskus elämässä voi olla äkkinäisiä käänteitä. Niin nytkin ja syyt ovat inhimillisiä. Olimme lähdössä aamulaivalla Tukholmaan ja hotellivaraus oli tehty. Olimme unohtaneet erään tärkeän sukujuhlan - tai ei sitä oltu unohdettu, mutta että ajankohta olikin huomenna. Se muistui vasta illalla vaimoni mieleen. Milloinkahan olisin olisin itse siihen herännyt.

Kävimme aamulla satamassa. Sain laivalipuille puoli vuotta lisäaikaa. Olimme aika eksyksissä. Ajelimme Ruissaloon ja päädyimme Kylpylähotellin parkkipaikalle. Ratkaisu oli ilmeinen, kun se vihdoin tuli mieleen. Reseptionissa selvisi, että vähintään kahden yön varauksesta saisimme 30 pinnaa helatorstaihin liittyvää tarjousalennusta.

Soitin Meikkuun ja kysyin saanko saunoa ja niin edelleen. Hoitaja luki paperista, että ei suositella. No ilma kaunis kuten myös ympäristö. Näillä mennään.

Oli vielä aamupäivä ja olisimme päässeet heti standardihuoneeseen ja plussaversiokin tuli pian tarjolle. Päädyimme kuitenkin minisviittiin, johon pääsisimme iltapäivällä. Ruotsin hotellin peruminen kävi kätevästi omalla läppärillä hotellin wi-fin avulla.

Vaimolta oli unohtunut uima-asu kotiin. Sen uusimisaika oli sovelias joten suunnaksi Raision Mylly, joka kuului olevan Lounais-Suomen suurin kauppakeskus. Onnistuimme ajelemaan hyvän matkaa kohteen ohi Maskun suuntaan. Löytyi se sitten. Söimme Picnicissä uuniperunat lisukkein. Minä söin kuoretkin, mitä vaimo ei olisi sallinut. Kauppakeskus näytti siltä miltä kauppakeskukset näyttävät.

Myllyn sisäänkäynnin taiteellinen yläkattaus




Vaimolla oli asiaa apteekkiin, joka löytyi kunhan olimme mutkien kautta osanneet Raision keskustaan. Suoraan sanottuna - anteeksi vain raisiolaiset - keskusta näytti grynderien aikaansaannokselta. Ikivanha kirkko napotti hiukan sen ulkopuolella.




Nyt olemme hotellissa. Huone on kivan tilava.





2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juu. Raisio on tienristeys, ei muuta.

Heikki Honkala kirjoitti...

Keskusta näyttää kovin tylyltä. Raisio on kai ikivanha paikka, ainakin kirkosta päätellen. Varmaan keskustan ulkopuoolelta löytyy historiallisia paikkoja.