Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 10. toukokuuta 2016

Kärsimystä tuottava nautinto?


Ajelimme aamiaisen jälkeen kotiin ja sitten kävimme hakemassa ystävämme kentältä. Hän on yhtä herttainen kuin ennenkin. Hän on niin mukautuvainen, että meillä sujuu oikein mukavasti hänen kanssaan seuraavat puolitoista viikkoa.

Hän on taiteilija, vaikka ei juurikaan harjoita sitä. Huomenna tulee siivooja. Voisimme kadota hänen kanssaan piirtelemään siksi aikaa. Tämä kesä menee pian ohi.

Minä odottelin eilen iltaa ja ajattelin, että saan nauttia jääkiekosta, kun Suomi ja USA kohtaavat. Ei sitä nautinnoksi voi sanoa, kun oli niin hirmuisen jännittävä matsi. Sehän oli oikeastaan kärsimystä.

Suurempi ilo voi olla vaikka Mestarien liigan fudismatseista, kun on lopulta aika samantekevää, kumpi voittaa. Voi keskittyä seuraamaan hienoa pelia. Tosin niissä on aika kummallinen pudotusjärjestelmä, kun samat joukkueet pelaavat kaksi kertaa peräkkäin toisiaan vastaan. Ensimmäisen matsin voittaja voi seuraavassa keskittyä puolustukseen. Kun pannaan bussi poikittain oman maalin eteen, ottelusta tulee helposti tylsä.


Ei kommentteja: