Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 12. toukokuuta 2016

Kemoaivo ei aio hellittää

Menimme tänään Kaapelitehtaalle Puristamoon, jossa oli Espoo Artin 40-vuotisnäyttely. Hyvä ystävämme, joka kuuluu kyseiseen yhdistykseemme, oli siellä valvomassa. Näyttely on hyvä.

Tämä ylimmäinen on ystävämme työ. Olen iloinen siitä, että hän on löytänyt omanlaisen ja tunnistettavan ilmaisutyylin. Tässä työssä on jotakin maagista.

Maalauksia katsellessa tuli sellainen tunne kuin välillä näyttelyissä tulee, että haluttaa itsekin taas tehdä jotakin.

Anne Leppänen



Vierailimme myös viereisessä tilassa, jossa oli Taidekoulu MAA:n opiskelijanäyttely. Sielläkin oli jokunen kiinnostava työ.

Tämän työn väreistä pidän.




Vasemmanpuoleinen puhuttelee minua.



Kävimme sitten lounaalla viereisessä ravintolassa. Söin perinteisen torstaiaterian, vegehernekeittoa ja pannaria. Tapasimme myös rouvan, jonka mies sairasti toisenlaista syöpää, kun minä sairastin lymfoomaa, ja meni sitten edes. Olimme mukanan hänen hautajaisissaan.

Paluumatkallamme edessämme ajoi skootterimies, jonka selässä luki Vatican Boys Choir siten kuin liivijengiläiset kirjoittavat porukkansa nimen. ei tainnut olla prosenttimiehiä kuitenkaan. Moottoripyöräilijöistä on joskus sanottu, että vain prosentti heistä on pahoja. Tiettyjen kerhojen jäsenillä on liiveissään merkintä 1 %. He haluavat ilmoittaa kuuluvansa siihen yhteen prosenttiin. Skootterimiehellä oli hauska tapa näyttä suuntaa nostamalla jalkaa.

Taistelin eilisen illan saadakseni MM-jääkiekon näkymään jommalla kummalla läppäreistämme tai vanhalla PC:llä. Ei onnistunut. Kuulimme yhdeltä kälyistäni nettiosoitteen, josta näkyy kaiken maailman matseja ja niiden mukana MM-lätkäottelut. Olisi kuitenkin tarvittu jokin ohjelma, jonka järjestäminen oli kälyn pojan mukaan hankalaa.

Ottelujen näkemiseen MTV:n kautta tarvittiin Silverlight-ohjelman tuore päivitys. Omaan koneeseeni en pystynyt sitä asentamaan, koska en muista tarvittavaa salasanaa ja vihkoni, josta se mahdollisesti löytyisi, on hukassa. Onnistuin asentamaan Silverlightin vaimoni koneeseen. Ainakin hän voi nyt katsoa MTV:n Katsomon ohjelmia.

MTV:n sivulle pitää rekisteröityä, jotta voi katsoa mainittujen kisojen ohjelmia ilmaiseksi. Yritin rekisteröityä, mutta järjestelmä väitti sähköpostini olevan jo rekisteröity. Aivoni olivat niin kemoiset, että en ymmärtänyt sen tarkoittavan sitä, mitä siinä sanottiin. Sivulta kuitenkin selvisi, että MTV:llä on Facebookissa matsin ajan palvelu, josta voi pyytää apua. Se toimi hienosti. Palvelu oli nopeaa ja asiantuntevaa. Älysin, että minä tosiaan olen jo rekisteröitynyt ja löysin salasananikin vanhemmasta "Sesam aukene"- lähteestäni eli vanhasta taskukalenteristani.

Kummallista oli, että en sittenkään saanut matsia (Suomi-Unkari) näkymään. Voi olla, että se oli jo ehtinyt loppua. Viimeiseen kysymykseeni MTV:n Facebookissa en saanut enää vastausta. Ehkä palvelu oli jo loppunut. Tosin siihen kysymykseeni hoksasin vastauksen itsekin.

Yritin yhteyttä myös PC:llä, joka on kovin hidas. Yritin kaksinkertaisesti turhaan kirjautua rekisteröitymään katsojaksi. Toisaalta systeemi jumitti ja toisaalta olin jo rekisteröitynyt.

En aio vielä hellittää.

Ei kommentteja: