Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 5. toukokuuta 2016

Tervetuloa aikamatkalle Kivinokkaan!

Kivinokka on perinteinen työläisten lomailupaikka. Sen suurimmalla alueella on yli kolmesataa pikkuriikkistä mökkiä, joihin ei liity puutarhamaata. Niitä on alettu rakentaa sodan jälkeen. Kivinokka on niemi, jonka kärjessä on pieni niemeke, jossa on paljon kiviä. Arvelen nimen juontuvan siitä. Kun menet kivinokkaan pääset aikamatkalle menneeseen. Kivinokan itäpäässä on alue, jossa on isompia mökkejä, joihin kuuluu puutarha.


Kivinokkaan on aiottu rakentaa kerrostaloja. Kulosaaren metroaseman taloudellinen olemassaolo kai edellyttäisi aiottua. Esillä oli raskaampi rakentamisversio, kevyempi versio ja Kivinokan jättäminen ennalleen. Kävimme asiaa koskeneessa infotilaisuudessa. Siellä minulle valkeni, että Kivinokan erityisyys tuhoutuisi kummassakin rakentamisvaihtoehdossa, vaikka kumpikin sisälsi osittaisen ennalleen jättämisen. Hyvä että säilyttämisvaihtoehto voitti.

Mustan Maijan kioski
Kivinokan suurimman alueen sisääntulopaikassa on puomi. Sitä ei tarvitse pelästyä. Alueella voi vapaasti kävellä - tietenkin mökkiläisten elämää kunnioittaen. Luulen suurimman osan asujaimistoa suhtautuvan myönteisesti muiden vierailuihin alueella, koska se luo oikeutusta alueen pitämiselle ennallaan. Se on tavallaan kaikkien stadilaisten yhteinen ulkoilualue.






















Alla Kulosaaren kartano. Jostakin syystä se ei ole Kulosaaressa vaan Kivinokassa, joka mielestäni kuuluu Herttoniemeen.


Koti näkyy




Paraatipuolelta

Ei kommentteja: