Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 13. kesäkuuta 2016

Epämiellyttävä vointi

Tänään olen voinut huonosti, mutta onneksi lääkkeet ovat auttaneet. Minulla oli olo, joka minulle joskus tulee. Pää tuntuu päänsärkyiseltä ja koen pahoinvointia. Tuon tilan syntyyn saattaa vaikuttaa moni asia, ainakin syömisen ja nukkumisen säännöllisyys. Tuo olo on huolestuttava, koska joskus harvoin se johtaa migreenin tyyppiseen kohtaukseen, joka on kauhea.

Sain Tramolin särkyyn ja Temestaa pahoinvointiin. Nyt voin paljon paremmin. Lepäsin kunnolla. Päänsärky pilkahtelee vielä aavistuksenomaisesti, mutta luulen, että pahin vältettiin. En syönyt lounaalla juuri mitään. Söin äsken jäätelön torjumaan nälkää.

Katetrini on tuntunut hieman kipeältä. Syyksi ilmeni, että yksi tikki oli auennut ja kohta punottaa. Siihen ei laiteta uutta tikkiä. Toimenpide voisi tuottaa jotakin epätoivottua. Minulle laitetaan erilainen teippaus katetriin. Sen toivotaan aiheuttavan vähemmän komplikaatioita.

Kevään paikallinen muotiväri on keltainen. Henkilökunnan edustajat ja vieraat käyttävät keltaista, muovikuitumaista takkia käydessään huoneessani. Lyhyitä asioita toimittavat ilman. Jos ripulin aiheuttaja on pöpö, sitä voi leijua ilmassa. Suoja-asu estää sitä kulkeutumasta muualle osastolla.

Fysioterapeutti kävi teettämässä minulla jumppaliikkeet ja varmistamassa, että ne menevät oikein. Sarjat tuntuvat oikein sopivilta. Olen ajatellut jatkaa niitä kotona. Kysyin niiden päivittämisestä. Uusia liikkeitä ei tarvitse opetella. Aika ajoin voin ottaa edellistä painavammat puntit käyttöön.

Keskustelin lääkärin kanssa saamieni kantasolujen aktivoitumisesta. Ne etsivät pari viikkoa paikkoja, joita esilääkityksellä on valmistettu vastaaottavaisiksi. Entä jos ne eivät ala toimia, kysyin. Sellainen on teoriassa mahdollista, mutta hyvin harvinaista. Käsitin varovaisen vastauksen sellaisen seurauksista siten, että se voisi olla kohtalokasta. Prosessini on edennyt aika tyypillisesti. Eiköhän tuokin vaihe mene siten.



Ei kommentteja: