Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 24. kesäkuuta 2016

Jäteöljyä suoraa kurkkuun?

Kanyylini toimi todella huonosti viime yönä. Laite huusi jatkuvasti. Kädenliikkeeni aiheuttivat ongelmia. Aamulla, kun laitetta viriteltiin, tuntui, että minun on maattava selälläni muumioasennossa, niin tippakone toimii. Onneksi aamuhoitaja sai laitteen viritetyksi kuntoon.

Aamu olikin sitten lepäilyä viime yön täydentämiseksi.

Sain illalla ensimmäisen annoksen Sandimmunia suuhun ja tänä aamuna seuraavan. Lääkkeen vaikuttava aine on siklosporiini. Sandimmun suojelee saatua siirrettä estämällä kudokselle tuhoisia soluja kehittymästä.

Olen saanut Sandimmunia tähän asti suoneen, mutta nyt minulle opetetaan sen käyttäminen oraalisesti, koska niin se jatkuu kotonakin.

Sandimmunin maku ei kuulosta kuuluvan käyttäjien suosikkeihin. Se otetaan ruiskun avulla. Tarkoituksena on kaataa mahdollisimman suoraan kurkkuun.

Ei tuo minusta kovin kamalaa ole. Muistuttaa salmiakkia. Se kuitenkin aiheuttaa pahoinvointia, joten yritän ottaa rauhallisesti lääkkeen saannin jälkeen.

Päivystävä lääkäri ei ollut syttynyt anestesialääkärin ajatukselle asentaa jokin kanyylia jykevämpi systeemi tiputuksia varten. Tiputusta tullaa käyttämään vähemmän, koska yhä useampi lääke tullaan antamaan oraalisesti ja nesteytyskin painottuu minun omalle vastuulleni. Tänään tavoitteena on saada juoduksi 2,5 litraa.

Ei kommentteja: