Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 30. kesäkuuta 2016

Kotona

Aamulla tunsin tyypillisesti lievää pahoinvointia. Lepäilin Temestaa syöden ja otsalla kylmäkallea pitäen aamupäivää alkuun.

Aamun verinäyte on haastava toimenpide. Kahdeksan putkiloa piti saada. Oikeasta kädestä irtosi yksi, vasemmasta toinen. Nyt sain kokea jotakin, mikä oli uutta minulle. Jalkapöydästä löytyi pullea suoni ja loput putkilot saatiin siitä helposti.

Verikokeiden tulkoset osoittivat vihreätä valoa.

Sain vaivoin pakatuksi tavarani. Nousin, laitoin pari asiaa kuntoon ja takaisin lepäämään. Vähitellen tavarat olivat järjestyksessä. Onneksi poikamme toi laukkuja mukanaan. Niistä oli pulaa.

Keskimmäinen pojistamme vei minut kotiin. Matka kesti kauan, koska sattui ruuhka-aika. Jouduin konkreettisesti toteamaan kuntoni huonouden, kun minun piti istua lepäämään monta kertaa matkalla osastolta ulos autoon.

Matka kotiin otti voimille. Tunnen itseni 110-vuotiaaksi. Eipä tämä uutta ole. Olen tällaisesta ennenkin noussut.

Lääkäri totesi, että kotona oleminen on alkuun sitä, että saa lääkkeet otetuksi ja juotua riittävävästi. Pienestä liikkeelle pienin askelin.

On mukavaa, että huomisaamuna ei käynnisty sairaalaralli lääkeherätyksineen, verikokeineen. lämpömittauksineen ja mitä kaikkea. Voin nousta omaan tahtiin eikä mittauksia ole.


6 kommenttia:

Tautisen seuralainen kirjoitti...

Onnellista oloa ja mukavaa kotielämää! Ihan mahtava kuulla, miten sisukkaasti vedit siirtohomman. Kaikkea hyvää toipumisen tielle!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa että pääsit kotiin, paljon lepoa ja toipumista ja aurinkoisia päiviä toivottelee Memmuli

Vesa kirjoitti...

Aurinkoisia toipumisaikoja sinulle!
t. kollegasi Vesa

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos Tautisen seuralainen! Siirtoprojekti meni aika sujuvasti. Nyt pitäisi jotenkin päästä elämän alkuun täällä kotona. Meinaa olla opettelemista tämän lääkeruljanssin kanssa. Jaksamisia sinullekin!

Heikki Honkala kirjoitti...

Lämpimät kiitokset Memmuli! Aurinkoista kesää sinullekin!

Heikki Honkala kirjoitti...

Kovasti kiitoksia Vesa-kollegani! Saikkua on kirjoitettu vuoden loppuun. Kahdelle kuukaudessa pitäisi anoa jonkin sortin eläkettä, koska saikkua tulisi liikaa. Mukavaa kesää sinulle!