Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 2. syyskuuta 2016

Eläköön ulkonäön moninaisuus!

Ajatelkaa jos kaikki naiset olisivat keskenään samannäköisiä kuten identtiset kaksoset keskenään. Miehet myös keskenään.

Millähän erottautuisimme? Sosiaaliturvatunnus rintaan?

Koska kahta idettistä sisarusta kutsutaan kaksosiksi, olisivatko naiset kolme- tai neljämiljardiksia.  Miehet myös.

Onkohan muurahaisille väliä keiden kanssa häärivät? Ehkä kaikki ovat identtisiä paitsi kuningatar. Sillä on tietysti suuri merkitys.

Onnistuisikohan erottautuminen pukeutumisella? Ehkä kaikille määrättäisiin satunnaislaskennalla oma värikoodi tunnistautumiseen. Kullakin olisi tietyt värit tietyssä järjestyksessä. Sotu rinnassa olisi varmaan toimivampi, vähän kuin Karhukopalla. Voisihan asian järjestää äänilläkin. Kullakin piipaisi jatkuvasti oma tunnusääni tai ehkä se kuuluisi vain silloin, kun joku tulee 50 metrin säteelle. No, entäs hajut?

Joku saattaa muistaa kiinalaiset Maon aikaan. Varmaan ulkomaanmatkoille päässeet olivat erityisen ansioituneita puolueen silmissä. Heillä oli kaikilla suunnilleen samanlainen vaatetus. Taidettiin puhua Mao-puvusta.

Jos minä muuttuisin yhtäkkiä suoraryhtiseksi, minua ei ehkä tunnistettaisi takaapäin. Mielestäni kävelemmekin kukin ominaisella tavallamme.

Voisimmehan olla sukupuolittain aivoiltammekin samanlaisia. Vain kokemushistoria erottaisi. Mitä kaikkea siitä seuraisi, en viitse edes ajatella.




Ei kommentteja: