Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 9. syyskuuta 2016

Töölön tullin portinpylväät ja muitakin kuvia

Kiertelin Töölöntullia eilen kävelylläni. Hieno funkistyylinen huoltoasema on remontissa. Rokkimäkiksikin paikkaa sanotaan. Polttoaineiden suhteen lienee kylmäasema. Nyt ei taida toimia sekään.


Alla entisen Töölön tullin idän puoleinen portinpylväs. Pienen tolpan merkitystä en tiedä.


Alla olevissa kahdessa kuvassa on läntinen. Läntistä viertotietä  eli nykyistä Mannerheimintietä on levennetty. Täällä olevan artikkelin yhdessä valokuvassa näkyy pylväiden sijainti vuonna 1908.


Takana pilkottaa toinen pylväs.


Tässä paikan historiaa. Voiko nuo pylväät olla niin vanhoja, että niitä on kuljetettu mukana alusta lähtien?


Vasemmalla oleva Shell on ollut paikallaan aina eli vähintään 60-luvun alkupuoliskolta lähtien.


Tähän ilmestyi viime vuonna valkoiseksi maalattu polkupyörä paikalla kuolleen fillaristin muistoksi. Myöhemmin pyörä on viety pois, kun sen tuoja katsonut sen tehneen tehtävänsä.


Tässä on näkymä Tukholmankadulta. Kauimapana oleva rakennus on roomalaiskatolinen kirkko, jonka yhteydessä toimii nunnien vetämä englanninkielinen koulu. Sattumalta juuri eilen vaimoni tapasi eräässä esitelmätilaisuudessa koulun entisen johtajattaren, jonka hän tuntee ja minäkin olen tavannut.


Alla olevassa rakennuksessa toimii uusi Töölöntullin huslab.


Kun menin hakemaan autoa yhdestä sairaala-alueen maanalaisita parkkihalleista, hississä mukana olevista miehistä toinen näytti sormella alaspäin ja sanoi jonkun joskus jääneen sinne. Toinen näytti ylöspäin, että mieluummin sinne.

Olin jo saanut auton ruudusta, kun huomasin unohtaneeni maksaa parkeerauksen maantasolla olevassa eteisessä, jossa on kaksi automaattia. Ei auttanut muu kuin palata. Kun tulin, hississä oleva minua varttuneempi nainen kehui säätä. Aihetta oli.


Elämä on tässä.

Ei kommentteja: