Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 12. syyskuuta 2016

Kremppaa pukkaa


Minulla on ollut parina päivänä sääret oudon kipeät. Onneksi on mennyt ohi. Ihmettelen, miksi sääreni ovat vielä kovin kaitaiset, vaikka olen käynyt kävelyillä.

Jouduin ottamaan kaksi nappia Stellaa ennen kuin nukahdin viime yönä. Jalkani olivat niin kylmät, että kävin liottamassa niitä lämpimässä vedessä. Kummallista että lämmin vesi tuntui aluksi jaloissa kylmältä.

Tänään oikeanpuoleinen reiteni oli kovin kipeä lantion alapuolelta. Haittasi pahasti kävelemistä. Tänä päivänä aloitettavaksi aiottu reissu tuntui riskaantuvan. (tulikohan oikein? riska on rousku ruotsiksi :) Sain kälyltäni, joka on toiminut fysioterapeuttina, neuvon hoitaa paikkaa kylmällä. Onneksi jääkaapissa oli kylmäkalleja. Pidin sellaista ihollani ja sitten vaimoni antamaa kylmägeeliä. Reisi alkoi jo muutoinkin toipua.

Lähdimme kohta Myllypuroon huslabiin, koska minun täytyi antaa verinäyte. Paikka oli uusi ja hieno. Naapurirakennus - Liikuntamylly - herättää muistoja. Olin 70-luvun lopussa töissä kuitti- ja lomakefirma Paragonin tietokonemyynnissä. Maineikas firma silloin, liekö enää edes juridisesti olemassa. Kuka muistaa vielä, kuinka kuittia pyydettiin kysymällä, saanko paragonin?

Rakennus valmistui Paragonin uudeksi painotaloksi. Suunnittelija oli Aarne Ruusuvuori. Minäkin kävin tutustumassa, kun tuotantosali oli vielä tyhjä. Ruusuvuori on suunnitellut myös Paragonin toimitalon käärmetalojen jatkeeksi Mäkelänkadun varteen Käpylään. Talossa toimii nykyään Helsingin luonnontiedelukio.

Torstaisella kontrollikäynnilläni hematologi antoi minulle luvan käyttää lastenlippua labroissa. Niinpä pääsin sisään melkein heti tänään. Näytteen saaminen onnistui ensimmäisestä reiästä.

Minulla on pieniä kipuja eri puolilla jalkojani. Voisiko olla kyse jalkojen toipumisesta paljosta makaamisesta. Kuuluuko tällainen syövästä toipumiseen.

Lähdemme pian Turkuun. Sieltä jatkamme sieltä Kaarinaan. Täällä käy siivousfirma laittamassa paikat kuntoon reissumme aikana.

Reiteni toimi hyvin Myltsin keikkamme aikana. Harmi, ettäse rupesi nyt uudestaan vikuroimaan.

Ei kommentteja: