Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Kotikonsti voi olla oikeasti parempi kuin ostettu

Nyt kannattaa katsoa Prisman jakso Totuus lääkekaapista. Se on Areenassa vielä runsaan viikon. Ohjelmassa käsiteltiin muutamaa tyypillistä perusvaivaa.Jakson lääkäritoimittaja järjestää pieniä, aiheeseen liittyviä testejä ja keskustelee spesialistien kanssa.

Ohjelma avasi silmiäni. Olen ennenkin epäillyt yskänlääkkeitä. Paras lääke yskään on kotikonsti: Sekoitetaan hunajaa veteen ja lisätään sitruunaa. Esitetty demonstraatio on vaikuttava.

Lihasvaivoihin tarjotaan kylmettäviä ja lämmittäviä voiteita. Nämä eivät kuitenkaan oikeasti viilennä eikä lämmitä kipeää lihasta vaan vain ihoa. Tästä syntyy harha, josta syystä lihaksen kipu hämärtyy. Sama vaikutus saadaan pitämällä kipeää kohtaa kylmässä tai kuumassa vedessä.

Kokeillut valmisteet ovat Briteissä myytäviä. Suomessa myydään varmaan vastaavia tuotteita, joilla voi olla eri brändit.

Katsokaa ihmeessä. Olisi hyvä, jos lääkäritkin tarjoaisivat kotikonsteja silloin, kun niillä pärjätään oikein hyvin. Niitä voi olla tosin hankalampi perustella potilaalle kuin myytäviä tuotteita.

Tämä opetti minulle ettei pidä olla liian sinisilmäinen apteekkituotteiden suhteen.  

Ei kommentteja: