Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 16. syyskuuta 2016

Testosteroni sittenkin?

Hoippumiseni on melkein loppunut. Sääreni ovat vieläkin sirot joten oireen syyn on täytynyt olla muualla. Jokohan kohta uskaltaisin alkaa pyöräillä. Edistymistä tämäkin.

Kävin apteekissa ostamassa Mycostania ja Testogeliä. Ensimmäinen on suuta suojaava lääke ja maistuu lapsuudelle. Maku muistuttaa penisilliiniä. Jälkimmäinen on testosteronia ja sitä sivellään iholle navan ympäristöön.

Kysyin farmaseutilta tarzansalvan sivuvaikutuksta. Hän löysi tietoja putkelleen. Mukana oli psyykkisiä vaikutuksia. Kun tutkin äsken netistä löytämääni tuoteselostetta, löysin muutakin kiinnostavaa. Yleisiä (yhdestä kymmeneen käyttäjää sadasta) haittavaikutuksia ovat mielialan vaihtelu, päänsärky, huimaus ja muistin heikkeneminen. Muitakin on.

Outoa että minulla on noita kaikkia, vaikka niitä on aika harvoilla. Minun tapauksessani mielialan voisi täsmentää vireyden voimakkaaksi vaihteluksi. Päänsärky on lievää. Muistini heikkeneminen on huolestuttavaa.

Selosteen mukaan testoreniannostusta pitää säätää, jos samaan aikaan käytetään verenohennuslääkettä. Aikaisemmin käyttämäni Klexane on sellainen. Tämä on ehkä otettu huomioon.

Nämä tiedot eivät selitä oireitani itsestäänselvästi, mutta johtolankoja nämä ovat.


Olen jatkanut seuraavan rakkauskertomusluvun tekemistä tänään.

Ei kommentteja: