Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 5. syyskuuta 2016

Höh!

Lähdin lääkäriä tapaamaan ja verikokeeseen Meikkuu. Vaimo tuli mukaan. Ilmoittautuessa kävi ilmi, että minulle ei ole aikoja tälle päivälle. Verikoe onkin huomenna ja hematologin näen vasta torstaina jolloin saan myös infuusion eli jonkin tiputuksen. Mitäpä sitten kuin ajoimme kotiin.

En muistaakseni ole saanut näitä tietoja kirjallisena. Minusta lääkäri kertoi ne suullisesti ja minä uskoin muistavani. Tässä sitä ollaan. Näkyisivätköhän tällaiset Omakannassa. Täytyy tarkistaa.

Eilen kyläilimme pitkältä ajalta tutussa paikassa Jupperissa. Oli oikein tunnelmallista ja mukavaa.


Käkisalmen maalaiskunnassa on kylä, jonka suomalainen nimi on Vuohensalo. Siellä asui runsaasti Vuohelaisia, kuinkas muuten. Minä polveudun noista Vuohelaisista. Isäni äidinäiti Vuohensalosta kotoisin ja tyttönimeltään Vuohelainen.

Tarina kertoo, että eräs Vuohelainen oli hyvin väkevä mies. Kerran joku veneporukka oli joutunut merihätään Laatokan rantamilla. Laatokkaa muuten kutsuttiin mereksi, vaikka ei se sitä tarkkaan ottaen ole. Vuohelainen haki kaikki rannalle paitsi yhtä. Ei jaksanut viimeistä. Sinne tämä jäi.


Jos pidät runoista, voit olla kiinnostunut uudesta runoblogista hypetalamus. Jylhiä ovat. Olen tosin jäävi arvioimaan isossa piirissä, koska runot on kirjoittanut yksi pojistamme.


Perustin uuden alasivun "Sukujutut" tähän blogiin. Laitan sinne yllä olevan vuohelaisjutun kaltaiset tarinat.


Ei kommentteja: