Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 27. marraskuuta 2015

Fundamentit nurinniskoin

Elämän normalisoinnin editäminen on tämän vaiheen haaste. En pysty nukkuman öisin. Ajtatukseni ovat niin sytotstaattien surkastamat, että en löydä unden pesien raketeluun sopipivia ajatushattaroita.

Tuijotan hiljaa tyhjyyttä ja aika kuluu. Sain sairaanhoitajalta Temestan, mutta se ei tuonut apua. Lääkärikierroksen lääkäri aikoi tutkia tarjolle jotakin sopivampaa.

Kun yö menee plörinäksi en saa energiaperustaa , jonka varaan voisimme rakentaa toiminnallisempaa potilasidentiteettiä. Myös edellinen yö oli huono ja jouduin nukkumaan väsymystä umpeen,

Kumpa nyt löytyis hyvä konsti peruskiven rynkäyttämiseksi kohdilleen.

Minua ihmetyttää miksi en tahdo ymmärtää kellon ruudun toimintaa.Kangistelee kumminkin.
Voiko raju stytostaatti-interventio murentaa jopa noin perstavia laatua olevia rakenteita.


Olen jälleen hyvin kiitollinen teille rakkaat, kun kääritte minut ja perheeni lempeiden toiveittenne suloiseen kantoon. Kyllä tästä kelpaa suunnistaa eteenpäin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kokemuksesi ovat suoraan verrannollisia omiin kokemuksiini vuonna 2009. Ei siinä Temestat ja Opamoxit paljon auta. Päinvastoin. Temesta tekee tokkuraiseksi ja siihen tulee riippuvuus, jonka purkaminen on epämiellyttävää. Parempaakin lääkettä löytyy pahoinvoinnin estämiseen. Temestahan on enemmänkin psyykeen vaikuttava lääke eikä pahoinvointilääke, mutta sitä kai käytetään sen halpuuden takia. Itse luovuin siitä hyvin nopeasti sen jälkeen, kun tajusin, miten pökkyräiseksi se teki pääkoppani. Saamasi sytostaatit ovat niin rankkaa tavaraa, että kaikilla potilailla on niistä omat ongelmansa parantavan vaikutuksen vastapainona.
Kun uni ei tullut, niin erään potilastoverin vinkistä kokeilin musiikin voimaa. Kuuntelin korvakuulokkeiden kautta hiljaisella volyymilla ns. fiinimpää musiikkia eli klassista, jota tuli joltakin radion kanavalta koko yön. En ole sen musiikin ystävä, mutta se oli jotenkin niin "sahaavaa" ja yksitoikkoista, että se turrutti ja rauhoitti nukahtamaan ilman nukahtamislääkkeitä, joiden teho oli unta pariksi tunniksi ja sen jälkeen unettomuus.
Luuydinnäytteen tulos viittaa siihen, että "hyvinkin voi käydä".

Nämä hoidot vievät olon niin heikoksi, että vie pitkälti aikaa, ennenkuin voimaantuminen alkaa.

Älä sure päivää kahta, et päivää, joka jäi jo taa, et päivää tulevaa, vaan elät juuri tätä päivää, johon voimat juuri ja juuri riittävät. Olet siellä hyvissä käsissä.

Valoisaa mieltä ja sitkeyttä sinulle
toivoo
Raili Espoosta

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos Raili tervehdyksestäsi! Nyt olen onneksi kotona ja täällä uni maistuu. Suursuon lääkäri keksi antaa minulle melatoniinia. Tuo klassinen musiikki voisi olla myös hyvä vaihtoehto. Jotkin radion puheohjelmatkin voisivat nukuttaa. Mukavaa joulunodotusta sinulle!