Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 6. marraskuuta 2015

Syövästä kuvia vai tekstiä?

#syöpä #terveys

Tutkija kävi haastattelemassa meitä. Meillä oli oikein lämminhenkinen sessio. Hän tekee kvalitatiivista tutkimusta ja keskustelu välillä rönsyilee sinne ja tänne.

Häntä kiinnosti, kummalla tavalla - maalaamalla vai kirjoittamalla - ilmaisen mieluummin itseäni. Ehkä hän tarkoitti syöpään liittyviä teemoja.

Minun on helpompi ilmaista ajatuksiani kirjoittamalla. Niin voin sanoa, mikä on tilanne ja miltä tuntuu. Niin viestini myös ymmärretään paremmin. Tunnen olevani mukana yhteisössä. Lämpimät kommentit kannattelevat minua.

Muistan erään taiteilijan teoksen, jonka hän oli tehnyt tietoisena vakavan sairautensa merkityksestä. Teoksessa oli hän itse vasemmalla puolella useita siteitä vartalossaan. Oikealla puolella oli muistaakseni maata kuvattuna miltä se näyttää pinnan alla. Ehkä tällainen on tuonut helpotusta hänen ahdistukseensa. Tunnen itse tuollaisen käsittelyn vieraaksi itselleni.

Mikäli syöpäkokemukset näkyvät teoksissani, ne tulevat niihin alitajuisesti. Voi olla, että joku osaa tulkita niitä minua paremmin tuosta näkökulmasta.

Tutkija pani merkille kuitenkin sen, että nyt tunnen vetoa maalaamisen pariin, kun odotan tilanteeni selviämistä.







Ei kommentteja: