Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 16. marraskuuta 2015

Sain lisää erityisapua


Kyllä hyvinvointivaltio pitää pojastaan monella tavalla huolta. On paljon aihetta kiitollisuuteen. 

Tänään luonani kävi sosiaalityöntekijä, joka kertoi, millä tavoin tuloasiat hoituvat sairauden aikana. Minulla lasketaan edellisen sairauden aikaiset sairauslomat mukaan laskennassa, koska mittari ei ole ehtinyt nollaantua vielä. Hän soitti myös Kelaan ja selvitti tilannettani. 

Sain käyntikortin joten myös vaimo voi olla häneen yhteydessä.  

Saan jonkin aikaa vielä palkkaa ja sen jälkeen siirryn Kelan päivärahalle kuten käytäntö on. Kun 300 päivää sairauspäiviä tulee täyteen, mutta sairausloma jatkuu, siirryn tilapäiselle työkyvyttömyyseläkkeelle. Eläkkeen määrä vastaa suunnilleen lopullista eläkettäni. Eivätköhän nuo asiat lutviudu. 

Jos ja kun työkykyni palaa, minulla on luultavasti vielä vuoden verran eläkeikään ja senkin olen osa-aikaeläkkeellä. Saan varmaan koululta sellaisen ohjelman, joka ottaa huomioon voimavarani. 

Tämä tuntuu olevan tällaista eläkettä kohden liukumista. 



 

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla kyseessä huoltesi minimointi kaikilla elämän osa-alueilla. Hieno juttu. Voit siis keskittyä täysillä paranemiseen. Taisit mainita jossain jutussa, että vaimollesikin on tarjottu tukea, jotta sinulla ei olisi hänenkään päräämisestään huolta.

Heikki Honkala kirjoitti...

Joo, noin tuntuisivat lutviutuvan. Nyt ovat ystävät arvossaan, kun auttavat vaimoani. Ja heitä riittää tännekin vierailuille seurakseni. Kiitos tarkkanäköisestä kommentistasi.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Mainitsihan tuo neuvoja Syöpäsäätiöiden avustuksen? Isäni sai viime vuonna könttäsummat sekä Suomen Syöpäyhdistykseltä että paikalliselta yhdistykseltä. Olen joutunut huomaamaan, että tästä ei aina kerrota ajoissa (isällenikin tuki tuli liian myöhään), joten suosittelen kysymään jos ei jo kerrottu! Meille se neuvoja sanoi, että joku on käyttänyt rahat matkustamiseen, joku uusiin lenkkareihin tms. Ylipäätään siis jonkinlaiseen virkistäytymiseen (tai rahasta stressaamattomuuteen) on käsittääkseni tarkoitettu nuo tuet.

Heikki Honkala kirjoitti...

Jotakin hän mainitsi, mutta taisi mennä minulla ohi. Hyvä, että nostit esille. Täytyy selvittää. Kiitos!!