Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Sairaalaelämää

#syöpä #terveys #leukemia

Aamupäivällä oli kovasti vilskettä. Otettiin painoa, lämpöä, kuunneltiin sydäntä, tunnusteltiin ihoa.

Isoin operaatio oli luuydinnäytteiden otto. Niitä otettiinkin useita. Opin, että luun pintaa voidaan puuduttaa, mutta ydintä ei. Siksi tuntuu niin ikävältä, kun näytettä imetään. Nyt näytteet otettiin takaa lonkasta vasemmalta puolelta. Oltaisiin voitu ottaa samastakin kuin maanantaina. Nämä uudet näytteet piti ottaa, koska maanantaiset tulokset ovat hämärät. Ilmeisesti eniten viittaavat krooniseen leukemiaan.

Hematologi on oikein mukava. Jutteli kaikenlaista kai rauhoittaakseen potilasta. Toki kertoi myös, mitä on tulossa. Lymfooma ja leukemia ovat jonkinlainen pari. Leukemia voi tulla lymfoomahoidon sytostaateistakin.

Luuydinnäytettä oli ottamassa iso seurue. Ilmeisesti siksikin nämä sviitit ovat niin isoja.

Ronski verinäytteenottaja koitti ensin oikeasta kädestä, mutta suoni ei ollut hyvä. Sellainen löytyi vasemman käden taipeesta. Hän oli tyytyväinen, kun sai samalla neulalla otetuksi 30 näytettä.

Olen kertonut sekä hematologille että erikoistuvalle lääkärille serotoniinikummallisuudestani, mutta se ei tuntunut tuovan mitään valoa asiaan.

Nyt odotellaan tuloksia. Alustavia pitäisi olla puoli neljään mennessä.





4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,eksyin sun blogiin jo reilu vuosi sitten.Oon lukenut sitä lähinnä vertaistukena,kun läheiset on sairastaneet. On se niin väärin, että sun kaltaisesi mukava ja lahjakas kaveri taas joutuu sairasteleen. Olet ajatuksissa, lämpöisissä sellaisissa.

Heikki Honkala kirjoitti...

Kovasti kiitoksia sinulle lämpöä huokuvasta viestistäsi ja palautteestakin. Lämmittää mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Toivon kovasti, että kuitenkin olisi käynyt niin, että saamasi sytostaatit olisivat sekoittaneet veriarvosi ja leukemiaepäilyt osoittautuisivat vääriksi. Oli miten oli, olet nyt tutkimuksissa ja se on hyvä.

En yleensä ole innostunut motoista kun niitä on julkkishaastatteluissa tms, jotenkin ne tuntuvat typistäviltä. Mutta sinun motostasi tykkään kovasti: "Hyvinkin voin käydä". Uskoa ja luottamusta!

L.

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos L. lämpimästä viestistäsi! Joo, täällä olen parhaissa mahdollisissa käsissä. Kiva kun tykkäät motostani.