Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 5. marraskuuta 2015

Parisuhdeseikkailu


Tämän viikon parisuhdeseikkailumme tapahtui tänään. Olimme kehystämiskurssilla tänä iltana.

Vetäjä oli teinityttömäinen kai neljäkymppinen moniosaaja. Vihreä paita, vihreät kynnet. Kertoi alansa. Opiskellut tekstiilisuunnittelijaksi, sitten oppisopimuksella jatkanut kehystäjäksi. Jäi epäselväksi, oliko päässyt siinä maaliin. Tekee pitkiä ja lyhyitä tuurauksia peruskoulun ala-asteella. Lisäksi opettaa kehystämistä. Iltapäivisin hän on kerho-ohjaaja. Tällaiseksiko työ on muuttumassa? Pieninä palasina maailmalla. Sanoi olevansa tyytyväinen.

Joillakin kursseilla mennään tasatahtia ja kuullaan, miten homma pitää tehdä. Tämä kurssi on ilmeisesti työpaja. Kukin tekee omia juttujaan ja ope ohjaa. Voidaan entisöidä kehyksiä, maalata niitä, kehystää öljyväritöitä, laittaa passepartoutteja ja kehyksiä akvarelleja ja kai muutakin.

Paikalla oli, kuten voi arvata, enimmäkseen varttuneita naisia. Yksi mies oli rohkaistunut paikalle minun lisäkseni. Meitä oli kolme, jotka teemme itse tauluja.

Ope oli pystynyt tuomaan vain lyhyitä kehyspätkiä paikalle eikä tainnut olla paspismateriaaliakaan. Lähdimme kesken pois, kun emme voineet tehdä mitään. Seuraavalla kerralla voisi tilata kehyksiä ja kai enemmän paikallakin tarjontaa.

Varmaankin käymme ostamassa valmiiksi materiaaleja ensi kerraksi.


Ei kommentteja: