Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 9. marraskuuta 2015

Uusi kummallisuus

#syöpä #terveys

Työterveyslääkärini soitti iltapäivällä. Nyt on saatu tulos yhteen hänen määräämäänsä verikokeeseen. Mitattiin serotoniinitasoni. Hämmästyttävästi lukema on 17, kun sen pitäisi olla 200.

En tunne itseäni erityisen masentuneeksi kuten tuosta voisi päätellä. Väsyneeksi vain. Voi olla, että tilanteeseen on syitä, jotka selittävät sen. Ilmeisesti matalaa serotoniinitasoa ilman masennusta voidaan kutsua kemialliseksi depressioksi.

Lääkäri määräsi minulle karnitiinia, joka on proteeni. En ymmärrä sen selostuksesta Wikipediassa höykäsenpöläystä. Se kuulemma auttaa joitakin ja toisia ei. Kukaan ei tiedä vielä miksi. On kai uutta alalla. Karnitiinia voi ostaa Yliopiston Apteekista, mutta sitä saa luontaistuotekaupoistakin. Jokohan nyt mennään uskomuspuolelle oikein kovan lääketieteen edustajien johdattamana? Ei siitä kuulemma haittaakaan ole. Tästä syystä syön vaimoni tarjoamia homeopatiapillereitäkin. Hänelle tulee hyvä mieli eikä vahinkoa synny.

Vaimoni mukaan hyvin korkea serotoniiniarvo voi viitata syöpään. Arvo ei siis soita sitä kelloa.

Tämä alkaa tuntua jo koomiselta. Mahtaako sellaista gurua löytyäkään, joka tämän kaiken selittää? No ehkä luuydinnäyte kertoo jotakin. Vai meneeköhän vielä mysteerisemmäksi.

Ehkä voisin testamentata kroppani johonkin lääketieteen museoon.


Ei kommentteja: