Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 26. marraskuuta 2015

Vierailulla



Heikki on istumassa jo toista kertaa tänään.

Nyt pitää kysyä, mitä kuuluu?
"Hyvää, oikein hyvää kuuluu. Tämä on riemukas päivä, koska olen tänään saanut luuydinnäytetestin tulokset, jotka osoittavat että ensimmäisen rankan sytostaattihoitokierroksen jälkeen tilanne on juuri sellainen kuin sen pitääkin olla."

Mitä se merkitsee?
"Se merkitsee sitä että jos tämä hoitokierros jatkuu yhtä onnellisesti loppuun niin olen periaatteessa terve mies. Mutta koska vihollinen on hirmuinen ja uusiutuu aggressiivisesti, hoitokierroksia tarvitaan useita senkin jälkeen, uusiutumisen estämiseksi. Tämä on valon ja kiitollisuuden päivä.

On ihanaa olla sitä todistamassa. Ulkona on harmaata, mutta tässä huoneessa asiat ovat kääntyneet parempaan suuntaan. Mitä lähipäivinä tulee tapahtumaan?
"Ei täällä suunnitella erityisemmin. Vieraita käy jos käy, ja se on toivottavaa. Saan edelleen sytostaatteja. Hoidot kulkee latujaan."

Onko odotettavissa voimien palautuminen?
"En tiedä... Elämä on hyvin minimalistista. En tiedä ulkomaailmasta paljon mitään. En jaksa ääniä, enkä lukeakaan. Ajatteleminenkin on hyvin työlästä. Minusta pidetään huolta. Lääkäri sanoi aikanaan että haluavat parantaa minut, eivätkä pidentää elämää.
Se mikä on nyt tärkeää on ihan tämä perushuolto ja läheiset ihmiset ja usko tulevaan. Eipä tässä sitten muuta tarvita."

-kirjasi Anne Leppänen, vastapäisessä tuolissa



4 kommenttia:

Mips kirjoitti...

Ihana haastattelumuotoinen postaus hyvien uutisten kera. Terveisiä Tanskasta sekä sijaiskirjoittajalle että potilaalle.

Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Mukava kuulla, että parempaan päin menossa! Voimia edelleen taisteluun ja siunattua adventin aikaa Sinulle ja perheellesi!