Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Kolmiosairaalan sviittiin

#syöpä #terveys #leukemia

Bussi 58B toi minut suoraan Meikun sairaala-alueelle tänä aamuna. Täällä on neljä sairaalaa ja Biomedicum, jossa tutkitaan. Sairaalat ovat Haartman, Kolmio, Torni ja Syöpäklinikka. Minut oli kutsuttu Kolmiosairaalaan, jonne tullaan Tornisairaalan kautta.

Katselin viime vuonna Syöpäklinikan ikkunasta Haartamania, Kolmiota ja Tornia. Nyt näen Syöpäklinikan ja Biomedicumin. Taaempana näkyy entinen Sairaanhoitajaopisto, joka on nykyään osa ammattikorkeakoulua. Tämän Kolmiosairaalan katolla on helikopterikenttä. Luulin viime vuonna, että kenttä siirtyy alas pihalle, mutta siihen on tullutkin parkkihallin kulkupiste. Haartman on kaupungin terveyskeskussairaala kuten Malmi. Torni on erikoissairaanhoitoa ja Kolmio on sen laajennus. Syöpäklinikka on oma juttunsa.

Olen osasto seiskalla eli hematologiaosastolla. Onneksi sattui hoitaja aulaan, kun sisääntulemiseen liittyy temppuja. Osaston ulko-ovi avautuu seinäpaneelin avulla. Sitten pitää odottaa välikössä, että ulko-ovi sulkeutuu. Sen jälkeen voi painaa paneelista seuraavan oven auki. Pöpöjä kai tuolla torjutaan.

Kansliassa oli minulle nimetty sairaanhoitaja jo odottamassa. Oikein lämmin oli vastaanotto. Minut ohjattiin isoon hienoon yhden hengen huoneseen, kuin sviittiin konsanaan. Täällä on jopa sellainen hienous kuin jatkovarren päässä oleva monitori, jolla voi käyttää nettiä, valita telkkarin kanavia ja mitä kaikkea. Oma kylpyhuone/vessakin on.

Kohtelukin on kuin hienossa hotellissa. Heti kysyttiin, haluanko juotavaa. Sain vettä ja vissyä. Sittemmin kysyttiin haluanko kahvia ja sitäkin sain.

Puin potilaan roolin ylleni, ruskea, koko L. Hoitajani on oikein mukava ja huolehtiva.

Elkeet ovat sellaiset, että en ehkä täältä ihan heti pääse.

Olen asettunut taloksi.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kylmät vilun väreet koin, niin olit vahvasti kuvannut matkasi potilaan rooliin. Toivon kivuttomia ja huolettomia elämän parhaita hetkiä niin paljon kuin mahdollista, toivon sydämestäni että tämä syöpähomma loppuu ja saat elää rakkaan elämäsi ilman sairautta. Toivon että syöpä lakkaa pelottelemasta läheisiäsi ja kuolema varjostamasta teidän yhteisiä päiviänne. Toivon että sinua hoidetaan jatkossakin vain hyvin ja tuo sinun utelias, suostuva, rehellinen, suora, humoristinen pilkkeesi ei menetä voimaansa tänäkään talvena! T. Heljä

Heikki Honkala kirjoitti...

Voi Heljä, kirjoitat niin kauniisti! Tuhannet kiitokset kannustavasta viestistäsi.