Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 3. marraskuuta 2015

Käänne jännitysnäytelmässä

#syöpä #terveys



Työterveyslääkärini on sisukas. Hän kaivoi syöpälääkärini langan päähän, vaikka tämä oli vapaalla. Sitten hän soitti minulle kertoakseen kuulemansa. Ei hätää. Veriarvot voivat olla tuollaiset ilman syöpää. Liittyisivätköhän jotenkin toipumiseen?

Kun ihmettelin monosyyttiarvon korkeaa tasoa, työterveyslääkäri totesi määrien olevan niin vähäisiä, että muutokset voivat tuntua suhteellisesti suurilta.

Olin jo alkanut orientoitua uuteen kierrokseen. Kuntopyöräilynkin olen voinut laistaa, koska mitä turhia, kun kohta ollaan taas syöpäkierteessä.

Vähän jo ehdimme hautajaisiamme miettiä vaimoni kanssa.

Näin voi käydä, kun alkaa etsiä tietoa Googlen avulla. Oma syöpälääkärini tuntee kokonaistilanteen ja osaa suhteuttaa.

Olen onnellinen, että työsuhdelääkärini on noin tomera. Hän selvittää asiat kunnolla, hakee apua, jos ei osaa itse arvioida tilannetta. Edellisen työterveyslääkäriketjun lääkäristä kokemus oli toinen. Hänelle ei kai juolahtanut mieleen, että silloinen väsymykseni voisi johtua syövästä. Hänkin yritti toki selvittää syytä jopa laittamalla minut ruokaterapeutin luo. Kun lähetin hänelle viestin myöhemmin ja kysyin, oltaisiinko voitu löytää syöpä väsymyksen syyksi, hän ei vastannut.

Kuuluu kai syöpäpotilaan olemukseen, että silti vielä pieni epäilys vaivaa. Entä jos sittenkin?


Ei kommentteja: