Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 26. elokuuta 2015

Heikki Honkala kohtasi Heikki Honkalan

Heikki Honkala ja Heikki Honkala

Kutsuin viime vuonna täyskaimani Heikki Honkalan Hattulasta Faebook-kaverikseni. Emme tunteneet ennestään. Hän hyväksyi minut mutkattomasti kaverikseni.

Huomasin sitten, että kun tykkäsin tai kommentoin hänen päivityksiään, näytti kuin hän olisi ollut itse asialla.

Heikki oli tulossa käymään Helsingissä työkuvioissaan ja viestitti, että olisi mukava tavata. Eilen tapasimme ja joimme kahvit kouluni ruokalassa. Hän on laatinut luettelon (Bucket list) asiosta, jotka hän haluaa kokea ja hänellä oli sillä mukana täyskaiman tapaaminen.

Meillä oli oikein lupsakka keskusteluhetki.

Emme ole sukua toisillemme. Isäni on ottanut sukunimen Honkala Karjalaan jääneen kotitalonsa mukaan. Kaiman suvussa on myös otettu kotitalon nimi sukunimeksi, mutta pari sukupolvea aikaisemmin. Etunimiemmekin valikoitumisessa on samankaltaisuutta. Olemme molemmat tainneet saada sen enomme mukaan.

Kaima mainitsi, että on kolmaskin Heikki Honkala. Minunkin tietääkseni ainakin Helsingin seudulla asuu yksi. Olen saanut joskus hänelle tarkoitettuja puheluja.

Saapa nähdä, tapaammeko joskus useammankin täyskaiman kesken. Facebookissa näyttäisi olevan muutama. Kun kaikki eivät varmaan ole siellä mukana, ehkäpä meitä on kaikkiaan toistakymmentä.

Mieleeni on tullut, että jos tällainen sattumanvarainen seura saadaan kokoon, lähtökohta voisi olla se, että vaikka olisimme kuinka eri mieltä asioista, keskustelisimme sovussa. Sellainenhan olisi hyvä kerho.

Ei kommentteja: