Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Ai tällaista on varainhankinta

Olen kertonut, että minusta on tehty Helsingin lääketieteen kummi muutaman muun kanssa. En vielä hahmota, mihin laajempaan kokonaisuuteen kyseinen hanke liittyy.

Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan sivuilla kerrotaan muun muassa Helsinki Insight - varainhankintakampanjasta. Se on kuitenkin koko yliopistoa koskeva, sen 375-vuotisjuhlaan liittyvä kampanja. Sivulla on linkki, joka johtaa tätä otsikolla Tekoja maailman parhaaksi ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan puolesta tarkemmin kuvaavalle sivulle.

Nyt alkaa aueta, miten varainhankinta toimii, mikä on minulle ammatillisestikin kiinnostavaa. Päästään tutustumaan Kirahviklubiin, jota isännöivät peräti yliopiston rehtori ja kansleri. Vähintään tuhat euroa lahjoittavat saavat merkittävää vastinetta klubin kautta. Jäsenille on tarjolla luentoja, keskustelutilaisuuksia ja muita tapahtumia. He saavat tietoja tieteen uusimmasta uudesta. Näinkin yliopisto pyrkii verkostoitumaan, koska tätäkin kautta voi syntyä jotakin uutta.

Kirahvien etuja:

  • Kutsun rahastojen juhlaan
  • Kutsun yliopiston vuosipäivän juhlaan
  • Kutsun lahjoittajaillalliselle
  • Yliopisto-lehden vuosikerran
  • Kutsuja tieteen ajankohtaistapahtumiin ja muihin tilaisuuksiin
  • Yliopiston sähköisen Liekki-uutiskirjeen kerran kuukaudessa

Nuo edut tuntuvat niin hyviltä, että mietityttää, paljonko tonnista jää jäljelle. Ehkäpä toiminta nielaisee mukaansa niin, että tonneja tulee lisää. Alkaa jo minuakin houkutella, vaikka ylimääräiset tonnit eivät juuri tiliä lämmitä. Pitäisiköhän minun järjestää taulukampanja, että pääsen kultapossukerhoon?

Lääketieteellisen tiedekunnan sivulta pääsee myös sivulle Pienestä kiinni, jolla kerrotaan koskettavasta aiheesta, keskosten aivojen kehittymisen turvaamista koskevasta tutkimuksesta. Siinä on täällä meritoiduttu. Hyvin valittu esimerkki, koska vetoaa tunteisiimme.  Youtubeenkin johdatellaan katsomaan videota vaikkapa innovoinnista, älypuhelimen käytöstä oppimisessa tai hyvinvoinnin rahoittamisesta.

Taidan laittaa viestin yhdyshenkilölleni ja kysyä, mihin tämä oma osallistumiseni laajemmin liittyy. Kun googlaan Helsingin lääketieteen kummilla, pääsen tähän omaan blogiini.

Ei kommentteja: