Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Vireydestä, väsymyksestä ja arkkitehtuurista

Työviikko on nyt puolivälissä. Vaikka on ollut väsynyt, eiköhän tästä viikosta selvitä. Vaikka infotilaisuus opiskelijaosuuskunnista  mielenkiintoinen, tunsin itseni hyvin uupuneeksi sen jälkeen. Ihmeellistä kyllä, jaksoin vetää hyvin sitä seuraavan tuntiparin.

Ovatkohan väsymys ja viretila ainakin osittain toisistaan riippumattomia? Välillä voi väsyneenäkin olla hyvä vire, välillä taas ei. Ehkä pirteänäkin voi olla huonossa vireessä. Jokin asia saattaa harmittaa tai muuta vastaavaa voi olla aiheuttamassa huonoa luistoa.

Tuntuu siltä, että tunneista selviän kunhan annan itselleni riittävästi aikaa palautua. Ongelmaksi voivat tulla roikkuvat hallinnolliset asiat. Tänään tunnit alkoivat ruokatunnin jälkeen. Aamulla olisin voinut rutiineja hoitaa, mutta kun uni maistui kymmenen tienoille. Tuntien jälkeen taas ei oikein niitä jaksa. Ikävää, jos ne jäävät lauantain rasitteeksi.




Kävelin tänään töistä Sörkkaan. Toivon saavani riittävästi yöunta ja yritän taas liikkua, kun olen syysflunssasta selvinnyt. Teollisuuskatu on nykyään oikea suomalaisen arkkitehtuurin näyteikkuna. Pasilan päähän nousee suuri asuntoalue Konepaja ja toisessa päässä on Osuuspankkikeskuksen suuri rakennusprojekti meneillään.

Yllä mainittujen välissä on kiinnostavia jo toteutettuja kohteita.

Olen saanut ihailla Berliinissä, kuinka uutta ja vanhaa arkkitehtuuria yhdistetään kiinnostavalla tavalla. Meilläkin osataan.

Nordean uusin toimistorakennus liittyy viereiseen vanhaan tiilirakennukseen mainiosti, kun uudessa on vanhan korkuinen alue seinästä vuorattu tiilillä. Ylempänä se taitaa olla kuparia.


Toisessa päässä Nordean uusi rakennus ulottuu vanhemman konttorirakennuksen luokse. Tämä on entinen KOP:n atk-keskus. Uusi rakennus on saatu kauniisti keskustelemaan vanhan kanssa. Vanhan seinässä oleva kulmaus lisää kokonaisuuden elävyyttä.



Osuuspankkikeskus uudistaa





Osuuspankkikeskuksen uusi rakennus on mielestäni todella kiinnostavan näköinen. Sillä on tässä päässä vaativa ympäristö (ei näy näissä kuvissa), koska Päijänteenkadun toisella puolella on vanhaa Puuvallilaa ja lähellä on myös uusi asuinrakennus.






Vastakkaisesta päästä Osuuspankin uudisrakennus liittyy luontevasti vanhempaan vaaleaan konttoritaloon.

Kaupungissa voi nauttia näkymistä myös auringonlaskun jälkeen, koska autojen, katulamppujen ja ikkunoiden valot koristelevat voimakkaasti ympäristöä. Valot saavat näkymiin sadunomaisuutta.

Ei kommentteja: