Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 17. tammikuuta 2015

Lukijapostia ja siistiytymistä


Kumpulan kartano



Eräs blogin lukija on kertonut, että hänen isänsä taisteli sodan aikana juuri tuolla Taivaskallion tykkiasemalla, jolla kävin ja josta kerroin äskettäin. Helsingin pelastuminen alkuvuodesta 1944 on ihmeellinen tarina. Vihollista hämättiin sitenkin, että keskusta oli tietysti pimennetty, mutta Vuosaaressa poltettiin kaikenlaisia puukasoja ynnä muuta, jotta vihollinen luulisi keskustan olevan siellä. Tulta johdettiin Korkeavuodenkadulla olevasta johtokeskuksesta. Lukijan isä ei ollut käynyt paikalla uudestaan ennen kuin 70-luvulla ja oli silloin tunnistanut nimikko tykkinsä. Kun paikalla on nyt vain yksi tykki, lieneeköhän se juuri hänen tykkinsa. Hänellekin - jo edesmenneelle - kuuluu kiitos siitä, että Helsinki säilyi varsin vähin vaurioin.




Kävin parturissa siivouttamassa tukkani. Tahtoi villiintyä ja sojottaa joka suuntaan. Samalla pantiin partakin kuosiin. Parturin mukaan tukka kihartuu syövän jälkeen. Voi olla, että olin hätäinen. Pidempänänä olisi näyttänyt siistimmältä.


Silmät ja nenä


Mikähän idea on ollut takkini suunnittelussa? Siinä on kaksi vetoketjua takin sulkemista varten ja vielä lisäksi painonapit. Kun ulkopuolisemman vetoketjun klipsu meni rikki ja sitä on hankala käyttää, olen alkanut käyttää painonappeja. Hyvin sujuu. Jos nekin pettävät, on vielä sisin vetoketju käytettävissä.



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauska lukea tällaista : ), jotenkin hyväntuulista. Hyvää yötä Heikki!

Heikki Honkala kirjoitti...

Mukava kuulla Virpi. Nuku sinäkin hyvin!