Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Lisää valoa Lux Helsingistä



Kävimme eilen vaimoni kanssa katselemassa Lux Helsinki 2015:n kohteita, minä jo toista kertaa. Aloitimme Senaatintorilta, jossa esitettiin iltakahdeksalta tulitanssi. Vaikuttava esitys, soihdut ovat niin näyttäviä pimeässä illassa.

Yllä oleva kuva on Kansallismuseosta, jossa oli kaksi kohdetta. Kuvassa näkyy osa teoksesta, joka on tehty terveydenhoidossa käytetyista kertakäyttöinstrumenteista. Minulle läheinen teema viime vuodelta.

Ensin katsoimme Kansallismuseolle kuitenkin kohdetta, jossa isoon elementtiin oli tehty tiloja. Ne muistuttivat rakennuksen pienoismallin osia. Kuvasin niitä kännykällä tarkentaen eri tavoilla ja välillä käyttäen salamaa.

Mukavaa, että Kansallismuseon kahvila oli mukana tapahtumassa pitämällä ovensa auki illallakin. Pääsimme lämmittelemään.

Lux Helsinki -tapahtuma on nyt seitsemännen kerran. Hienoa, että näille pimeille leveysasteille on saatu lisää yksi season, joka helpottaa talven läpi rämpimistä. Jospa idea leviäisi muihinkin kaupunkeihin. Edelleen tosin kaipaisin jotakin valovoimaisempaa, sellaista kuin Tuomiokirkkoa valolla kylvettävät spektaakkelit ovat olleet.

Lux ei ehdi loppua, kun jo Tieteen päivät (7.-11.1.2015) alkavat. Teemana on sattuma. Luennot tosin näyttävät niin sfäärejä syleileviltä, että voivat jäädä väliin minun osaltani.












































































2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Tänään oli Hesarissa mielenkiintoinen artikkeli. Tulehduksen ja masennuksen toisiinsa liittymiseen.Siinä mainittiin myös masennuksen yhteys tiettyihin syöpälääkkeisiin.

Sattuiko juttu silmiisi?
Minna

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos vinkistä Minna! Täytyy lukea.