Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 3. tammikuuta 2015

Hurja kirjalasti ja taiteilua

Kävimme vaimoni kanssa kirjastossa ja kirjakaupassa. Tulimme takaisin kaamean lastin kanssa. Naapurikin oli ihmetellyt.

Innostuin lainaamaan pari kirjaa öljypastelleilla maalaamisesta ja yhden sekatekniikasta. Kehuin äskettäin Åke Edwardsonia. Lainasin pari hänen dekkariansa (Varjoa ja aurinkoa, Talo maailman laidalla) lisää. Sitten lainasin Anton Tsehovin (Hepsakka ja muita kertomuksia) ja Martti Joenpolven (Novellit 2) novelleja Sekä Kjell Westön romaanin Isän nimeen.

Menimme Suomalaiseen, koska olimme saaneet lahjakortin vanhoilta ystäviltämme. Romaaneja emme juuri osta, koska niitä saa kirjastosta. Ostimme Paavo Castrénin Uuden antiikin historian, Philip Wilkinsonin teoksen DESIGN - Maailman parasta muotoilua ja Matti Klingen, Salla Elon sekä Eeva Ruoffin eepoksen C.L. Engel - Koti Helsingissä, sydän Berliinissä. Lähde- ja selailukirjoja, mutta ensimmäisen ja viimeisen voisi lukeakin. 





Lastia lisäsivät vaimon lainaamat kirjat, joita oli aikalailla. Olemme menossa käymään Nizzassa, joten siitä aiheesta hän oli löytänyt kirjoja. Lisäksi erilaisia lähdeteoksia hänen suunnittelemiinsa lehtiartikkeleihin ja hieman muutakin.

Suomalaisesta ostimme myös lahjoja ensi jouluksi, mutta niitähän ei sovi tässä luetella. 





Innostuin aloittamaan maalausta öljypastelleilla. Värisommitelma tuntui menevät pieleen jo alusta lähtien. Voi olla, että työstä ei kehity mitään kelvollista, mutta saanpahan harjoitusta tähän aika vähän päämediumina käyttämääni menetelmään. Öljypastellit ovat hyvin värivoimaisia ja se tuo paitsi voimaa myös haastetta. 

Ei kommentteja: