Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

torstai 7. huhtikuuta 2016

Edessä kiirastuli

Minun ensimmäinen leukemiaan annettu sytostaattikierros oli rankka. Eilen kuulin lääkäriltä, että kantasolusiirtoa varten annettava tulee olemaan vielä rankempi. Luuytimeni ajetaan sellaiseen jamaan etteivät ne virkoa ilman siirrettä. Myös immuunijärjestelmäni lamautetaan.

Olin ollut siinä luulossa, että pian saamani sytostaattiblokki ei olisi kovin rankka. Nyt tiedän totuuden.

Ensimmäin sytostaattiblokki sai minut ripuloimaan niin, että minulle laitettiin vaippa. Minulla oli myös virtsakatetri. En pystynyt kävelemään. Puhuin ilmeisesti välillä sekavia. Sain välillä lisähappea.  Kaikki tapahtunut ei ole tallentunut muistiini. Teho-osastollakin käväisin.

Olin tuolloin niin muissa maissa, että ymmärsin vasta jälkeenpäin vaiheen olleen poikkeuksellisen. Sairaalan kannalta se ei ollut poikkeuksellinen, mutta minun kannaltani oli.

Minä olen kohonneen riskin tapaus, koska minulla todettiin alkuvaiheessa kromosomimuutos 11 ja minulla on ollut yksi syöpä tätä ennen.

Ymmärrän nyt, että lähtö voi tulla jo kantasolusiirtovaiheessa. "...tapahtukoon Sinun tahtosi..." Jos niin käy, minulla on hyvä osa, mutta rukoilen voimia kaikille läheisilleni ja muillekin selvitä tuosta muutosvaiheesta.


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heikki vielä on elon aika. Luen aktiivisesti blogiasi.Kirjoitat niin hyvää suomea ja vaikeaa asiaa. Sinulle on annettu paljon lahjoja. "Elämän antaja mittaa oikein määrän ja voimat." Ymmärrän, että mietit,entä jos tämä elämä oli tässä.Sinusta huokuu turvallisuus:se jatkuu jokatapauksessa. Voimia kantasolusiirtoon. Haluan muistaa myös vaimoasi. T.sh koillismaalta

Heikki Honkala kirjoitti...

Lämpimät kiitokset Koillismaan SH kannustavista sanoistasi. Hyvin siteerasit. Määrät ja voimat on mitattu. Minä olen ihan hyvillä mielin menossa siirtoon riskit tiedostaen. Jaksamisia sinne Koillismaallekin!

Matti Lassila kirjoitti...

Voimia sinulle. Hessu. Kova koitos sinulla edessä, mutta toivo elää. Seuraan minäkin blogiasi tiiviisti.

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos Matti! Niin se on. Jos kaikki muu on mennyt, toivo on vielä jäljellä. Mukavaa, kun viihdyt blokini ääressä.

Lumihiutale kirjoitti...

Rehellisyytesi ja avoimuutesi on valloittanut ja valaissut minutkin. Kiitos blogistasi! Voimia sinulle tulevaan. Terveiset perheellesikin. "Kun on turva Jumalassa, turvassa on paremmassa."