Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 14. huhtikuuta 2016

Ei kai vaan ...

Kummallista tämä väsymys. Muistuu mieleen, että olen ollut väsynyt ennen kumpaakin syöpääni. Korppi olkapäälläni raakkuu, että se on sitä taas. Se on levinnyt, vaikka sitä ei näykään mikroskooppikuvissa.

Hematologi lupasi soittaa, kun tarkemmat tulokset luuydinnäytteestä ovat tulleet. Niistä pitäisi selvitä, onko jäännöstautia.

Kai tässä pitää vain rauhassa posottaa kohti kantasolusiirtoa, jollei muuta ilmoiteta. Se ei ole niin helppoa, kun alitajunta syöttää epäilyksiä mahan pohjaan. Ikuinen optimisti on menettänyt asenteensa.







6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Anna itsellesi lupa yhteen huolituntiin päivässä? Silloin korppi vauhtiin... Ja muuna aikana korpilta nokka tukkoon tai ainakin pienemmälle :) t. Blogisi seuraaja

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Mentaaliharjoituksia kehiin. Ehkä mindfulness auttaisi silloin, kun korpin nokka säpissä.

Tautisen seuralainen kirjoitti...

Suuri myötätuntoinen halaus sinulle ja vaimollesi. Muistan niin nuo samat hetket ennen siirtoa. Olimme molemmat ahdistuneita, siirtoon oli asetettu niin suuret toiveet ja epäonnistuminen pelotti aivan hurjasti. Näiden asioiden jakaminen puolisoni kanssa oli vaikeaa, vaikka käytännöin asoista puhuimmekin. Kuolemastakin ja oli helpompi puhua, kuin siirtoon liittyvistä peloista ja syövän uusiutumisen riskistä.
(Anteeksi sekava kirjoitus, mutta tunteet nousee niin pintaan tätä kirjoittaessa...)

Olen sydämestäni hengessä mukana ja joka ilta huokaan korkeimman puoleen teidän molempien puolesta. <3

Anonyymi kirjoitti...

Kunhan hyräilee!
Haluan uskoa näin.
Pitää sinut varpaillaan ja valppaana isojen asioiden lähestyessä. Toivotaan näin.
Miten lohduttaa korpin kantajaa? Tämä on se kohta johon en tiedä oikeita sanoja. Ohjeita ei edes ole. Mutta läheisiä, ystäviä ja kanssakulkijoita sinulla on. Mikäli mielen purkaminen tänne auttaa, saavat ne purkaukset ainakin monia silmäpareja sinua ajattelemaan. Ja mikäli ajatuksella on voimaa, on se sitä kautta kanssasi.

Voimia korpin hiljentämiseen,

m.

Heikki Honkala kirjoitti...

Voi kiitos Tautisen seuralainen! Sinä todella tiedät, mitä tämä on.

Heikki Honkala kirjoitti...

Olet oikeassa. Minulla on paljon muistajia ja kanssakulkijoita. Lämpimät kiitokse m. sanoistasi!