Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 30. huhtikuuta 2016

Psyyke ja tulevaisuus

Olen kuullut, että terveeseen psyykeeseen kuuluu ennustettava näkymä tulevaisuuteen. Tämä on valaisevaa oman tilanteeni kannalta. Tällainen odottaminen haastavaa optimistillekin. Tunnustan että tykkään nyt nukkumaan menemisestä. Nukkuessa pääsee pakoon tilannetta. Aamuisin ei huvittaisi nousta todellisuuteen. Tänäänkin olen notkunut sängyssä turhan pitkään.

Onneksi tälle päivälle on tiedossa vaihtelua. Toinen Lounais-Suomen jälkeläishaara on tulossa piknikkaamaan kanssamme taloyhtiön pihamaalle. Ovat matkalla eteenpäin. Eivät tule sisään mahdollisten tartuntojen ehkäisemiseksi. Illalla saamme vieraita. Varmaan on syytä liikkuakin tänään. Olen nostanut kahden kilon puntteja parina päivänä. Kai siitäkin jotakin hyötyä. Olisi varmaan hyvä etsiä jotakin liikesarjoja. Nyt olen vain nostellut niitä maaten selälläni sängyssä.

Eilinen tilaisuus meni hyvin. Emäntä soitti ja ilmoitti ettei vaikuttaisi olevan sairaita paikalla. Siltä näyttikin, kun menimme. Olivat ilmeisesti sopineet myös kättelemättömyydestä. Mukavaa kun pidetään näinkin huolta.

Ei kommentteja: