Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 1. huhtikuuta 2016

Joka toinen hammas pois?

Kävin eilen hammaskuvauksessa. Maanantaina käyn jonkun hammashenkilön - varmaankin hammaslääkärin - pakeilla. Lääkäri kertoi, että hampaani korjatataan todennäköisesti Kirurgisessa sairaalassa.

Eräs heimolainen kertoi, että hänkin kävi Kirralla. Häneltä poistettiin kaksi hammasta. Toinen oli äskettäin korjattu, mutta sitäkään ei hyväksytty.

Minulla on syntynyt sellainen kuva, että Kirrala toimitaan mahdollimman hyvän infektiosuojan saavuttamiseksi ja siksi poistamiseen on kai alhainen kynnys. Siellä ei laiteta implanteja tilalle. Sellaiset saan laitattaa itse siirron jälkeen.

Joudun tunnustamaan, että olen saamattomuttani ja pihiyttäni käynyt hammastarkastuksessa niihin aikoihin, kun Väinämöinen lähti Ainoa kosiskelemaan.

Nyt voin huvitella mielikuvalla siitä, että minulta puuttuu joka toinen hammas ja olen saanut kuukasvoisuuskomplikaation.

2 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Sympatiaaa.... Espanjanmatkani keskeytyi hammasvaivojen takia, nyt se paha mätä on poissa ja minä hanna harvahammas... on ne hampaat sellaisia riskihommia Sinulle.... hyvä kun hoitavat ja voimia siihen hommaaan

Heikki Honkala kirjoitti...

No olipas keljua. Ymmärrän joo, riskit pitää minimoida. Minkähänlaisia hammaskeijuja nyt pyytäisin avukseni. Kollegasyöpäläinen sanoi, että hyvin olivat Kirralla pari hammasta poistaneet. Terveisiä Maikki itsellesi ja kotijoukoille.