Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Yöstrategia

Yöstrategia onnistui kohtuullisesti. Katsoin Suomen pikkupoikien lätkämatsin USA:a vastaan. Kesti noin puoli kahteen. Se oli sopivan rentouttavaa, vaikka matsi olikin jännittävä. Otin sitten unilääkkeen ja nukahdin. Olin laittanut kännykän herättämään yhdeksältä. Olen pinnistellyt siitä lähtien hereillä. Kun yöuni jäi pikkuisen niukaksi, voisin harkita 25 minuutin päiväunia.

Ensi yön unijunan voisin viritellä lähtemään yhdeltä ja määräasemalle voisin saapua taas yhdeksältä. Ensi yönä tulee pikkupoikien finaali Ruotsia vastaan kolmelta, mikä on aivan tolkuton aika. Se varmaan näkyy Areenassa, joten siinä on hyvä houkutin pysyä hereillä aamupäivällä. Pitäisi onnistua välttymään tuloksen näkemiseltä ennen katsomista.

Seuraavan yön jälkeen voisin yrittää heräämistä puoli yhdeksältä.

Olin taas tänään unilääkekoomassa herättyäni. Tärkeintä on pysytellä hereillä. Kun aikataulu asettuu kohdilleen, voin jättä unimällit.

Lentsuoireet tuntuvat loivenevan. Join aamulla vielä taikajuomaa. Kun tauti on nujerrettu, yritän alkaa kuntoilla. Eilinen kantasolusiirtokommentaattori toimii hyvänä esimerkkinä. On mahdollista olla hyvässä kunnossa tässä tilanteessa. Ehdin ainakin aloittaa treenaamisen ennen siirtoa.

Mietin otetaanko minulta luuydinnäyte, jos siirto venyy esimerkiksi kuukauden pari. Jos näyte otetaan ja siinä ilmenee jäännöstautia, se ilmeisesti merkitsisi ylimääräistä sytostaattikierrosta jäännöstaudin poistamiseksi ennen siirtoa. Hm.

Ei kommentteja: