Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

tiistai 12. huhtikuuta 2016

Mistä saisin näyn?

Maalaamista on vaikea saada alulle, koska pitäisi olla näky. Maalaan mielelläni maisemia. Kun näen maiseman, jossa kaikki on kohdallaan, tiedän, että tässä on kohde. Näyssä on suhteet ja värit niin kuin pitää. Sellaisen voi löytää valokuvista ja videoistakin, mieluiten omista. Harmi vain, että näen näkyjä niin harvoin. Näyn konstruoiminen on vaikeaa.

Olen katsellut taannoisesta Nizzan matkastani tekemiäni videoita ja etsinyt näkyjä. Joitakin on ehdolla. Toivoisin pääseväni tekemisen alkuun.

Blogini sivulatausmittari on ohittanyt tänään puolen miljoonan tolpan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Maisema on jännä sana. Koska en maalaa, en ymmärrä oikein sen merkitystä. Tarvitaanko maisemaan aina taivasta? Puu? Luontoa? Tarvitseeko maiseman olla kaunis, tai kuvaavan paikan olla erityinen, suosittu, tyypillinen tms.? Mikä on maiseman minimivaatimus?

Heikki Honkala kirjoitti...

Jostakin syystä maalaan mielelläni maisemia, vaikka asetelmissakin olisi samoja elementtejä. Kiinnostava maisema on harmoninen kokonaisuus, jossa on mielellään jokin kontrastoiva juttu, joka luo jännitettä. Yleensä maisemassa on tilaa katseelle kulkea. Kai näkymästä tekee maiseman se, että katsoja tunnistaa siinä tuttuja elementtejä ja tulkitsee sen maisemaksi.